Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul agriculturii aduce precizari in cazul Programului de populare de susţinere a Dunării cu puiet de sturioni
Ca urmare a constatărilor privind declinul populaţiilor de sturioni, MADR a finanţat, prin Agenţia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultură, din bugetul propriu, în perioada 2006 – 2009 „Programul de populare de susţinere a Dunării cu puiet de sturioni”, în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 262/330/2006 al MADR şi Ministerului Mediului, informează un comunicat al MADR.
Astfel, în această perioadă au fost deversaţi în fluviu 404.775 pui de sturioni (păstrugă, morun, nisetru şi cegă) alocându-se suma de 10.543.924 lei (fără TVA).
Evaluarea eficienţei programului urma să fie efectuată de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare “Delta Dunării” Tulcea care are calitatea de autoritate ştiinţifică CITES (Convention on International Trade in Endangered Species) în România pe baza datelor furnizate de „Staţia de monitorizare a peştilor migratori din Dunăre” situată la Isaccea/judeţul Tulcea”.
În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 262/330/2006 a fost înfiinţată de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării „Staţia de monitorizare a peştilor migratori din Dunăre” în scopul urmăririi eficiente a rezultatelor obţinute prin implementarea programelor de repopulare şi/sau de populare de susţinere cu puiet de sturioni, a căror reproducere în mediul natural este deficitară. Staţia urma să funcţioneze şi cu participarea specialiştilor din ţările riverane Dunării inferioară care administrează, în comun, sub auspiciile CITES, populaţiile de sturioni din Nord - Vestul Mării Negre şi Dunărea inferioară.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Prin activitatea staţiei urma să se determine rata de supravieţuire în fluviul Dunărea şi în apele de coastă ale Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a puilor de sturioni marcaţi şi populaţi în cadrul „Programului de populare de susţinere a Dunării cu puiet de sturioni”.
Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare “Delta Dunării” Tulcea s-a angajat ca anual, în cadrul unei reuniuni organizată în luna ianuarie, să prezinte rezultatele monitorizării eficienţei programului pentru anul precedent şi să propună adoptarea de măsuri clare de corectare şi îmbunătăţire a activităţilor. Până la această dată acest angajament nu a fost respectat.
MADR doreşte ca autoritatea ştiinţifică CITES din România sa elaboreze un studiu ştiinţific din care să rezulte în mod clar rezultatele populărilor de susţinere din perioada 2006 - 2009, precum şi argumentele de ordin ştiinţific care să susţină viabilitatea programului până în anul 2015.
MADR, ca autoritate competentă pentru pescuit şi acvacultură, prin Agenţia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultură, doreşte să participe la promovarea „Programului de populare de susţinere a Dunării cu puiet de sturioni” în comun cu ţările riverane Dunării pe baza unor studii ştiinţifice relevante.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Infrastructura de gestionare a apei din Tulcea, dezvoltata din nou de MADR
- » Bursa de peste de la Tulcea, deja inaugurata de doua ori, inchisa
- » Peste 200 de animale sacrificate in Tulcea din cauza unor boli
- » A fost inaugurata Bursa de Peste de la Tulcea
- » Peste 44.500 de porci sacrificati la Tulcea, dupa confirmarea virusului pestei porcine africane
Ultima ora
- » Directorul executiv al DJA Caras-Severin, retinut pentru mai multe infractiuni
- » Campania de Primavara 2021 pentru achizitia de echipamente agricole
- » APIA: Platile sub forma de ajutor pentru cei care cresc porci si pasari, activate
- » AFIR: Agricultorii care primesc fonduri PNDR pot cere suspendarea contractului
- » ANSVSA: Virusul PPA, gasit in insecte care se hranesc cu sangele porcilor
Comentarii
0 comentarii