Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii face precizari în privinţa penalităţilor la plata energiei electrice pentru sezonul de irigaţii al anului 2009


ministerul-agriculturiiPeste 430.000 hectare de culturi agricole vor fi compromise in lipsa irigatiilor, daca furnizorii de energie nu primesc pana la jumatatea lunii mai banii aferenti penalitatilor la energia electrica, pe care MADR trebuia sa-i plateasca pana pe 20 februarie, potrivit ligii utilizatorilor de apa.

Ministerul Agriculturii a reacţionat, ieri, informând printr-un comunicat că, până în luna februarie a anului 2010, instituţia a alocat subvenţii totale pentru decontarea energiei electrice destinată irigaţiilor anului 2009 în valoare de 137.065.510 lei. Din această sumă, 52.316.813 lei au fost alocate Direcţiilor Agricole pentru Dezvoltare Rurală – pentru plăţile facturilor Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI). Restul de 84.748.697 lei, au fost alocate Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). În prezent, toate sumele facturate de furnizori au fost achitate.
Restricţiile bugetare au dus la întârzierea plăţii facturilor, fapt ce a generat acumularea de penalităţi. Valoarea acestor penalităţi la energia electrică consumată pentru irigaţii de către ANIF şi OUAI, în anul 2009, este de 8.343.523 lei.

În vederea achitării acestor datorii şi pentru asigurarea energiei electrice la staţiile de pompare aparţinând ANIF şi OUAI, conducerea MADR a făcut demersuri pentru organizarea unei întâlniri cu furnizorii de energie electrică – SC Electrica SA, SC CEZ SA, SC ENEL SA şi SC EON SA. Discuţiile vor avea loc la sediul MADR şi urmăresc stabilirea, de comun acord, a modalităţilor de plată a acestor penalităţi, astfel încât să nu fie afectată activitatea ANIF şi OUAI-urilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, urmează a se stabili data de referinţă până la care se calculează penalităţile aferente energiei consumate în anul 2009 şi valoarea penalităţilor care se suportă din subvenţii. De asemenea, se va elabora un grafic de achitare a acestor penalităţi. Şi, nu în ultimul rând, reprezentanţii MADR şi furnizorii de energie electrică vor discuta despre procedurile de rebranşare dar şi despre riscul de debranşare a punctelor de livrare a apei care în prezent sunt alimentate cu energie electrică.

Pentru anul 2009, MADR a plătit – prin subvenţie de la bugetul de stat – suma de 1231 lei/ha, respectiv 639 lei / 1000 m3 de apă pentru irigaţii. Aceste valori au reieşit prin raportarea sumelor totale plătite, la suprafaţa irigată (293.000 ha), respectiv la volumul de apă utilizată (565.000.000 m3). Datele sunt preluate din Raportul „Reabilitarea şi reforma sistemului de irigaţii”, elaborat de Banca Mondială şi Guvernul României.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016