Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Agriculturii susţine că scumpirile produselor agricole sunt simple zvonuri
Inundaţiile din ultima perioadă dar mai ales ploile, care distrug recoltele, ar putea scumpi mâncarea la raft cu 7-8%. Dacă se ia în calcul şi majorarea TVA, de la 19% la 24%, care nu a fost încă trecută de toţi comercianţii pe facturile clienţilor, mâncarea s-ar putea scumpi în scurt timp cu peste 10%, au anunţat reprezentanţii Agrostar.
Contactat de Gândul , secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, nu numai că a negat informaţiile Agrostar, ci a şi subliniat că reprezentanţii federaţiei sunt buni doar la zvonistică. "Au anunţat ei asta? Păi, ei (cei de la Agrostar- n.r.) sunt experţi...cum să vă spun...specialişti în zvonistică", a fost prima reacţie a lui Rădulescu. La insistenţele noastre, el a explicat şi de ce îi cataloghează astfel pe cei de la Agrostar. "Deci, per total, ce înseamnă inundaţii, ploi torenţiale, băltiri sunt 250.000 de hectare afectate. Din 9 milioane de hectare, 250.000 de hectare cred că e un 1- 2%. Deci, nici nu se pune problema de chestiunea asta (să crească preţurile- n.r.)", a spus secretarul de stat. Mai mult decât atât, "preţurile nu că vor rămâne pe loc, ci chiar vor mai scădea", susţine Rădulescu. Cu o singură excepţie, spune el: cerealele. "Este normal să crească preţul la cereale pentru că la recoltare e un preţ mai mic întotdeauna. Până acum preţul grâului a fost 5.000- 5.100, iar la recoltare o să scadă pe la 4.000, după care creşte iar, tot anul, până la 5.000", ne-a explicat oficialul din cadrul Ministerului Agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Tudor Dorobanţu, secretar general al federaţiei Agrostar a reacţionat la această declaraţie numindu-l pe Rădulescu "analfabet agricol". "Ce legătură are una cu alta? În România nu s-a cultivat niciodată toată suprafaţa de 9 milioane de hectare. Se cultivă numai jumătate din ea. În al doilea rând, estimarea privind scumpirea produselor aparţine industriei, deci nu este un zvon, şi se referă strict la pierderile suferite până acum", ne-a spus secretarul general al Agrostar. Întrebat dacă nu se poate diminua "pe traseu" scumpirea anunţată de producători şi la raft să fie mai mică, Dorobanţu a declarat că sunt şanse foarte mici, pentru că asta ar însemna ca furnizorii sau transportatorii sau reţelele comerciale să renunţe la o parte consistentă din profitul lor.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News