Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul agriculturii a fost prezent la Forumul National de Agricultura

ministrul-agriculturii-a-fost-prezent-la-forumul-national-de-agricultura

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, a participat miercuri, 14 martie 2012, la Forumul National de Agricultura. Ministrul Agriculturii a fost insotit de Barna Tanczos, secretar de Stat MADR si Cornelia Mihai, director general - Directia Generala Dezvoltare Rurala, MADR. La eveniment au participat numerosi reprezentanti ai sistemului bancar din Romania, printre care si presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea.


Principalele teme de discutie au fost absorbtia fondurilor europene si facilitarea accesului la finantare bancara a fermierilor, prin proiecte eligibile la fonduri europene. Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat ca tinta de absorbtie pentru anul 2012 este de 50%, apreciind totodata ca Romania nu va avea probleme majore in a absorbi fonduri pe PNDR, dat fiind faptul ca banii proveniti din finantarea europeana pot fi cheltuiti pana in 2015.

Ministrul Stelian Fuia a lansat bancilor din Romania o invitatie la discutii pe marginea relaxarii cofinantarii fermierilor romani care acceseaza fonduri europene. Cele doua parti vor cauta sa agreeze o scrisoare unica de confort, care sa asigure cofinantarea fermierilor ale caror dosare sunt evaluate. Astfel, ministrul Agriculturii doreste ca banca evaluatoare sa se angajeze, prin scrisoarea de confort, la cofinantarea fermierilor. intalnirea dintre Ministerul Agriculturii si membri ai Asociatiei Romane a Bancilor va avea loc in 26 martie 2012.

Ministrul Stelian Fuia a avertizat ca bancile care nu se implica in cofinantarea proiectelor cu bani europeni derulate de fermieri nu vor mai putea acorda credite pentru fermieri derulate prin pilonul I, respectiv subventiile pe suprafata.

in intalnirea de astazi, Ministrul Agriculturii a reamintit ca va incerca sa obtina o prelungire a termenului de la care Romania va liberaliza piata terenurilor agricole. Ministrul Stelian Fuia a subliniat insa ca, Romania s-a angajat, prin tratatul de aderare la Uniunea Europeana, ca dupa 31 decembrie 2013 sa faciliteze achizitia terenurilor agricole de catre cetatenii straini.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodata, ministrul Stelian Fuia a declarat ca infiintarea unei banci funciare este singura cale de a mentine pe viitor terenurile agricole in apartenenta cetatenilor romani. Aceasta institutie ar trebui sa aiba dreptul sa cumpere terenurile mici, sa le comaseze, dupa care sa le concesioneze fermierilor. Romania are in prezent 1.048.000 de exploatatii subventionate, din care 978.000 sunt exploatatii mai mici de 10 hectare fiecare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016