Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrul agriculturii: este important sa fim in permanenta legatura cu fermierii
Saptamana aceasta, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, i-a invitat la sediul MADR pe reprezentantii fermierilor pentru a le aduce la cunostinta rezultatele preliminare ale negocierilor purtate la Bruxelles in cadrul Consiliului European din 22-23 noiembrie 2012.
In cadrul intalnirii, ministrul Daniel Constantin s-a aratat nemultumit de rezultatele negocierilor, aratand ca sumele negociate pana in acest moment au ramas la nivelul celor convenite cu prilejul negocierilor de aderare din perioada 2004-2005.
Principala nemultumire si preocupare, atat a ministrului Agriculturii, cat si a reprezentantilor fermierilor prezenti la discutii a reprezentat-o propunerea presedintelui Herman VanRompuy ca nivelul cofinantarii pentru proiectele derulate pe dezvoltare rurala sa fie de 25%. In acest sens, ministrul Agriculturii a aratat ca Romania s-a descurcat destul de greu si cu o cofinantare de 5%, efortul bugetar necesar pentru o cofinantare de 25%, in actualul context al crizei globale, riscand sa puna Romania in situatia de a nu putea face fata efortului bugetar propus si de a nu putea atrage toate fondurile europene puse la dispozitie in perioada 2014-2020.
"Pe zona de investitii e foarte important sa avem un grad de cofinantare cat mai mic. In acest moment gradul de cofinantare al Romaniei este de 5% si avem dificultati in a asigura partea de la bugetul de stat si cu 5%. Ma intreb cum va fi cu 25%? (…) Eu imi fac datoria sa ii informez pe fermieri pentru ca altfel va exista riscul ca sapte ani de zile sa ne intrebe fermierii de ce nu au un sprijin la fel de mare ca alti agricultori din Uniunea Europeana: pentru ca la acest moment trebuie sa fim puternici, sa negociem bine. Eu cred ca se vor modifica lucrurile (…) Sunt anumite lucruri pe care putem sa le imbunatatim, ma bucur ca exista acest timp si toate eforturile se vor face si la nivelul consiliului de ministri si in discutiile bilaterale intre ministri si intre prim-ministri si chiar intre sefi de state. Sunt convins ca este in interesul tuturor sa avem sume cat mai mari, fie ca vorbim de Politica Agricola Comuna sau de Politica de Coeziune. Dar repet, daca vrem sa dezvoltam parteneriatul acesta social este important sa fim in permanenta legatura cu fermieri", a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
In alta ordine de idei, ministrul Daniel Constantin a aratat ca Romania a fost una dintre putinele tari europene care in anul 2012 a acordat fonduri consistente de la bugetul national pentru sprijinirea fermierilor, dand astfel exemplul platilor pe suprafata, a ajutorului de minimis, respectiv platile pentru bunastarea animalelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
valabila 48h
Totodata, ministrul a solicitat participantilor la discutii ca in anul 2013 sa se stabileasca un calendar al intalnirilor tematice cu fermierii in cadrul carora sa se realizeze si noul Program de Dezvoltare Rurala 2014-2020, acesta urmand a fi mai suplu si mai usor de implementat, atat pentru administratie, cat si pentru beneficiari.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi