Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: Fermierii pot accesa Programul "De trei ori subventii"

ministrul-agriculturii-fermierii-pot-accesa-programul-de-trei-ori-subventii

Din data de 20 iulie fermierii pot accesa credite cu o dobanda de doar 2% prin Programul "De trei ori subventii", a afirmat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.


"Am luat legatura cu specialistii din minister, ne-am asezat la masa de lucru, folosindu-ne timpul pe care-l avem la dispozitie, sa elaboram un produs care va fi operational de saptamana viitoare. Practic, fermierii se pot duce de pe data de 20 iulie, la CEC si la Fondul de Garantare a Creditului Rural. Am purces la realizarea unui program pe care il numim de "De trei ori subventii". 
 
Ce inseamna acest lucru? Stim cu totii ca primim de la Uniunea Europeana subventia pe unitatea de suprafata. Aceasta subventie este sigura si distribuita la timp, ajunge la fermieri la timp, este folosita de fermieri... Intr-un cuvant, este un sprijin garantat, uniform repartizat, intelegand uniformitatea legata de procedurile Uniunii Europene care sunt prevazute si mecanismele puse in miscare. Acest sprijin care vine in fiecare an ne-a dat posibilitatea sa avem garantia ca acest program are sanse si este o ancora de sprijin pentru fermieri binevenita. 
 
In ce consta? Fermierul primeste de la APIA adeverinta conform careia prin analiza de la APIA, rapid, imediat, in sistemul pe care l-au pus la punct, poate sa vada ce suma are fiecare fermier sau mai bine zis ce drepturi au fermierii pentru suprafetele pe care le cultiva. Evidenta este foarte clara, suma este cunoscuta", a explicat Petre Daea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Adeverinta se refera la valoarea atribuita intr-un an prin subventii de la Uniunea Europeana. De asemenea, aceasta poate fi proba ce va deteremina angajarea unui credit de trei ori mai mare decat suma respectiva.
 
"Ce se intampla? Fermierul se duce la APIA, ia aceasta adeverinta, se duce la banca, unde incheie contractul sustinut de o garantie. Garantia de stat prin Fondul de Garantare a Creditului Rural inseamna 80%. Dau un exemplu, are posibilitatea sa ia trei miliarde, 80% din valoarea acestui credit este garantat de Fondul de Garantare a Creditului, 20% sunt actele care se fac cu bancile si cu siguranta ca acest credit poate fi returnat. 
 
De ce? Pentru ca ai subventia. Practic, este un multiplu de trei ani a subventiei anuale. Nu exista niciun risc nici la fermier, pentru ca vine subventia de la Uniunea Europeana, nici pentru banca (...)", a sustinut Petre Daea.
 
Toate aceste masuri au fost discutate cu fermierii, timpul de creditarte reprezentand cea mai usoara, directa si buna metoda.
 
"Astazi am definitivat programul, am pus in miscare tot mecanismul, am socotit cand ar putea ajunge fermierul la acesti bani si mergand pe drumul critic, data de 20 iulie este data de inceput pentru primele credite, in conditiile in care fermierii doresc. 
 
Toate aceste masuri au fost discutate cu fermierii, spunandu-le ce avem de gand si in acelasi timp incurajandu-i ca vom fi alaturi de ei, ca ii vom sustine cu formele de sprijin pe care le avem la indemana. Este cea mai usoara cale, cea mai directa, cea mai buna. Nu angajeaza sume bugetare, nu sunt constrangeri pentru aprobarea acestui mecanism la Uniunea Europeana. 
 
Deci este in mana noastra, l-am pus in miscare, sa se foloseasca fermierii si sunt convins ca se va intampla acest lucru", a mai aratat Petre Daea.
 
Dobanda practicata pentru creditul acordat prin acest program este de 2%, fiind o pondere stabila si sprijinita pe ROBOR. Dobanda este fixa pe intreaga perioada de contractare a creditului, potrivit oficialului MADR.
 
"Am vrut sa ma achit de promisiuni. Exista pur si simplu si functioneaza cu incepere din data de 20. Un lucru foarte bun: dobanda este de 2% si stabila, evident la care sa se sprijina pe ROBOR, dar este o dobanda fixa si va functiona pe toata perioada de contractare a creditului. 
 
Cu alte cuvinte, pentru trei ani (...) este un credit sigur si de o parte si de alta, pentru ca vin pe bani europeni, si nu pe banii fermierilor. Vin pe bani europeni, pe un culoar sigur, la date sigure, in sume sigure. Ei doar pot sa se duca, sa ia si sa se angajeze la executarea lucrarilor in vederea desfasurarii anului agricol in conditii bune", a subliniat ministrul de resort.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016