Ministrul Agriculturii: Planul perfect pentru a evita risipa de mancare
Publicat la data de 02 Mai. 2022 in:
Stiri In Romania peste 2 milioane de tone de alimente au fost aruncate anul trecut la gunoi. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat in intr-o conferinta de presa ca a gasit solutia pentru ripisa alimentara.
Acesta a declarat ca romanii trebuie sa faca o diferenta intre criza alimentara a produselor si criza alimentara la raft. "Nu avem de ce sa ne temem din perspectiva unei crize alimentare si o spun cu responsabilitate. Trebuie sa facem diferenta dintre o criza alimentara, care este definita de lipsa alimentelor la raft, si o criza a disponibilitatii populatiei de a avea acces la acele alimente. Sunt doua lucruri total distincte. Intr-o tara in care in anul 2021 s-au aruncat la gunoi 2 milioane tone de alimente, putem vorbi despre risipa alimentara. Ne putem face fiecare o analiza, cat din ceea ce cumparam fiecare ajunge la gunoi la finalul saptamanii si atunci o sa ne dam seama ca aceia sunt bani aruncati, putem fi mai responsabili", a declarat Ministrul Agriculturii.
Minstrul Agriculturii ii sfatuieste pe romani sa mearga la cumparaturi dupa ce au mancat acasa, pentru a nu se simti tentati sa cumpere mai mult decat este nevoie. "Inainte sa fac cumparaturile, mananc. Cand mergi la cumparaturi si ti-e foame, ai cumpara jumatate de magazin. Le punem pe toate in frigider si la finalul saptamanii umplem cosul cu produse agroalimentare care ajung la gunoi. In general, nu merg cu lista, pentru ca functionez dupa ce am nevoie in casa. Am ajuns sa intorc fiecare sticluta de iaurt pe toate partile sa vad daca e bio, cand expira", a declarat acesta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, acesta isi doreste, in anul 2022, procesarea unei parti din cele aproximativ 7 milioane de grau si 1,2 de tone de seminte de floarea soarelui care va creste competitivitatea pe piata europeana si globala. "Pe piata globala vedem ca nevoia de ulei de floarea soarelui este tot mai mare - Indonezia a luat decizia de a stopa exportul de ulei de palmier - deci predictiile de viitor sunt de crestere a necesarului de ulei de floarea soarelui. Este evident ca o astfel de solutie pe o piata deschisa pe care producatorii si procesatorii romani de ulei floarea soarelui o pot castiga trebuie sa vina inclusiv prin stimularea din partea statului si a tuturor programele pe care le elaboram la nivelul Ministerului Agriculturii", a mentionat Adrian Chesnoiu.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>