Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: Planul perfect pentru a evita risipa de mancare

ministrul-agriculturii-planul-perfect-pentru-a-evita-risipa-de-mancare

In Romania peste 2 milioane de tone de alimente au fost aruncate anul trecut la gunoi. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat in intr-o conferinta de presa ca a gasit solutia pentru ripisa alimentara.


Acesta a declarat ca romanii trebuie sa faca o diferenta intre criza alimentara a produselor si criza alimentara la raft. "Nu avem de ce sa ne temem din perspectiva unei crize alimentare si o spun cu responsabilitate. Trebuie sa facem diferenta dintre o criza alimentara, care este definita de lipsa alimentelor la raft, si o criza a disponibilitatii populatiei de a avea acces la acele alimente. Sunt doua lucruri total distincte. Intr-o tara in care in anul 2021 s-au aruncat la gunoi 2 milioane tone de alimente, putem vorbi despre risipa alimentara. Ne putem face fiecare o analiza, cat din ceea ce cumparam fiecare ajunge la gunoi la finalul saptamanii si atunci o sa ne dam seama ca aceia sunt bani aruncati, putem fi mai responsabili", a declarat Ministrul Agriculturii.
 


Minstrul Agriculturii ii sfatuieste pe romani sa mearga la cumparaturi dupa ce au mancat acasa, pentru a nu se simti tentati sa cumpere mai mult decat este nevoie. "Inainte sa fac cumparaturile, mananc. Cand mergi la cumparaturi si ti-e foame, ai cumpara jumatate de magazin. Le punem pe toate in frigider si la finalul saptamanii umplem cosul cu produse agroalimentare care ajung la gunoi. In general, nu merg cu lista, pentru ca functionez dupa ce am nevoie in casa. Am ajuns sa intorc fiecare sticluta de iaurt pe toate partile sa vad daca e bio, cand expira", a declarat acesta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, acesta  isi doreste, in anul 2022, procesarea unei parti din cele aproximativ 7 milioane de grau si 1,2 de tone de seminte de floarea soarelui care va creste competitivitatea pe piata europeana si globala. "Pe piata globala vedem ca nevoia de ulei de floarea soarelui este tot mai mare - Indonezia a luat decizia de a stopa exportul de ulei de palmier - deci predictiile de viitor sunt de crestere a necesarului de ulei de floarea soarelui. Este evident ca o astfel de solutie pe o piata deschisa pe care producatorii si procesatorii romani de ulei floarea soarelui o pot castiga trebuie sa vina inclusiv prin stimularea din partea statului si a tuturor programele pe care le elaboram la nivelul Ministerului Agriculturii", a mentionat Adrian Chesnoiu.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016