Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul agriculturii s-a întâlnit cu sindicaliştii BNS


Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii federaţiilor profesionale din agricultură afiliate la Blocul Naţional Sindical. Scopul întâlnirii a fost acela de a discuta situaţia revendicărilor depuse de BNS la sediul MADR cu prilejul mitingului din data de 22 septembrie 2010.
În urma analizării nemulţumirilor agricultorilor, ministrul le-a prezentat participanţilor rezultatele acţiunilor întreprinse de MADR pentru soluţionarea acestor cereri şi i-a asigurat o dată în plus, pe fermieri, de întreaga susţinere a ministerului pentru ca agricultura României să devină una competitivă şi performantă.

Astfel, la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-au făcut eforturi pentru identificarea resurselor bugetare necesare pentru plata PNDC vegetal împreună cu SAPS, astfel încât nivelul plăţilor directe pe suprafaţă în 2010 să se ridice cel puţin la nivelul plăţilor din 2009. Ca urmare, pentru anul 2010 se estimează un cuantum de circa 131 euro/ha. Totodată, în ultima săptămână s-au achitat integral restanţele către fermieri pentru campaniile 2007 şi 2008 (SAPS şi PNDC) şi urmează a fi autorizate la plată sumele restante pentru campania 2009 pentru ultimii 1000 de fermieri.

De asemenea, discuţiile au făcut referire atât la subvenţiile pentru bunăstarea păsărilor şi a porcilor, la sprijinul pentru neutralizarea deşeurilor animale, cât şi la reabilitarea şi transformarea sistemului naţional de irigaţii. Au mai fost prezentate soluţiile pentru realizarea investiţiilor în spaţiile de depozitare a produselor agricole şi posibilele măsuri pentru susţinerea sectoarelor de creştere a bovinelor, ovinelor şi caprinelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentanţii BNS au susţinut necesitatea alocării fondurilor UE pentru investiţii în agricultură care vor duce la creştere economică, iar conducerea MADR a reconfirmat faptul că vor fi continuate demersurile pentru identificarea instrumentelor care să faciliteze accesul agricultorilor la creditele necesare pentru co-finanţarea proiectelor depuse prin PNDR.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016