Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul agriculturii Valeriu Tabara a participat, ieri, la Ziua Porumbului
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a participat marţi, 14 septembrie 2010, la „Ziua Porumbului”, eveniment organizat în localitatea Raşi, judeţul Ialomiţa, la care au fost prezenţi fermieri, reprezentanţi ai Asociaţiilor de fermieri, ai asociaţilor şi cultivatorilor de porumb din Franţa. De asemenea, au mai participat preşedintele Consiliului judeţean, Vasile Silvian Ciupercă şi prefectul judeţului Ialomiţa, Petru Madălin Teculescu.
Cu acest prilej, a fost prezentată într-un câmp demonstrativ, pe o suprafaţă de 8 ha, o serie de hibrizi de porumb obţinuţi de mai multe firme. Foarte mulţi dintre aceşti hibrizi sunt cultivaţi de fermierii din zonă cu rezultate de producţie foarte bune. În cadrul reuniunii de la Raşi, au fost discutate o serie de aspecte legate de aplicarea unor tehnologii de vârf în cultura porumbului, dar şi necesitatea folosirii unui material biologic de calitate superioară, atât sub aspectul producţiei, cât şi al adaptabilităţii la condiţiile de secetă.
Ministrul agriculturii a subliniat importanţa cercetării şi a găsirii celor mai bune formule genetice, având în vedere că porumbul rămâne cea mai importantă cultură în ţara noastră nu numai pentru alimentaţie ci şi ca materie primă în diverse industrii. Totodată, este o sursă însemnată în producerea biogazului, a energiei electrice şi a bioetanolului, domenii în care producţia de porumb va avea o pondere din ce în ce mai mare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În acelaşi context, Valeriu Tabără a prezentat rolul cerealelor şi al plantelor tehnice dar şi importanţa introducerii în cultură a rezultatelor biotehnologiilor, lucru care a fost susţinut şi de reprezentanţii fermierilor şi cercetătorilor francezi prezenţi la eveniment. Ministrul a subliniat, de asemenea, preocupările Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru analizarea şi identificarea unor soluţii pentru terenurile necultivate, care pun probleme producătorilor agricoli prin gradul de îmburuienare, sursă de boli şi dăunători.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura