Ministrul bulgar al Agriculturii: Nu va mai laudati cu cat furati din subventii
Publicat la data de 29 Iun. 2020 in:
Stiri Ministrul bulgar al Agriculturii, Desislava Taneva, ii sfatuieste pe beneficiari si ordonatorii de credite sa nu se mai laude cu cat fura din subventii pentru ca UE le-ar putea taia.
Oficialul din tara vecina ii sfatuieste pe reprezentantii asociatiilor de profil si pe cei care primesc bani sa taca cu privire la fraudele cu subventiile pentru fructe si legume, intrucat, din cauza procentului ridicat de nereguli, Comisia Europeana poate sista finantarea sectorului. Acest lucru a reiesit dintr-o inregistrare scandaloasa a unui Consiliu Consultativ organizat cu ocazia unor discutii cu privire la viitoare investitii si programe de reabilitare a terenurilor.
Cazul se refera la ultimele plati, de circa 75 de milioane de leva, in conformitate cu schema de sprijin cuplat pentru fructe si legume, care au fost efectuate la jumatatea lunii martie si se refera la recolta din anul 2019. Atunci, verificarile masive ale candidatilor pentru subventii au stabilit ca pe aproape 10% din terenurile declarate nu a existat deloc recolta, ori au fost declarate legume diferite de cele cultivate, pentru a primi o finantare mai mare. Astfel, procentul de abatere este de cateva ori mai mare decat cel standard, care este de 2%.
Din clipul video dat publicitatii de site-ul Bivol se vede clar ca, in timpul videoconferintei, reprezentantul Asociatiei Ardeiul Bulgaresc, Gheorghi Vasilev, informeaza ca membrii asociatiei au primit anul acesta subventii mai mari decat se asteptau. Cu precizarea ca se pot gandi de ce este asa, Vasilev cere ca Ministerul Agriculturii sa trimita o estimare exacta a modului in care s-au calculat banii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Intrebarea o incurca vizibil pe ministra agriculturii, Desislava Taneva, care spune ca va fi facut calculul, insa “noi ne abtinem de la multe informatii, deoarece toata lumea stie ca procentele cresc din cauza numarului mare de verificari”. Dupa o scurta sinteza a tipurilor de verificari – la fata locului sau prin sateliti – facuta de ministrul adjuct al agriculturii, Virginia Krasteva, Taneva iese cu un apel scandalos la adresa sectorului. “Stimati colegi, daca serviciile europene aprofundeaza aceste aspecte, noi ne compromitem angajamentul (sprijinul- n.r.)”, spune ministra, adaugand ca nivelul ridicat de abateri inseamna ca asemenea plati nu ar trebui sa existe deloc. “Eu va propun sa sustinem ca nu avem asemenea escrocherii si totul este in regula, pentru ca altfel si de asta ne vor opri. In cele din urma, noi am facut ceea ce a dorit sectorul. Dar acum sa ne laudam cu cat suntem de escroci? Maine poate vor spune ca nu trebuie sa primim acest ajutor”, se mai aude in inregistrare.
Ministerul bulgar al Agriculturii a anuntat intr-o pozitie oficiala ca inregistrarea publicata de Bivol este “scoasa din contextul discutiei”. Ministerul sustine ca intensificarea verificarilor, anul trecut, a dus la o subventie mai mare pentru producatorii de buna credinta.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>