Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul bulgar al Agriculturii: Nu va mai laudati cu cat furati din subventii

ministrul-bulgar-al-agriculturii-nu-va-mai-laudati-cu-cat-furati-din-subventii

Ministrul bulgar al Agriculturii, Desislava Taneva, ii sfatuieste pe beneficiari si ordonatorii de credite sa nu se mai laude cu cat fura din subventii pentru ca UE le-ar putea taia.


Oficialul din tara vecina ii sfatuieste pe reprezentantii asociatiilor de profil si pe cei care primesc bani sa taca cu privire la fraudele cu subventiile pentru fructe si legume, intrucat, din cauza procentului ridicat de nereguli, Comisia Europeana poate sista finantarea sectorului. Acest lucru a reiesit dintr-o inregistrare scandaloasa a unui Consiliu Consultativ organizat cu ocazia unor discutii cu privire la viitoare investitii si programe de reabilitare a terenurilor.
 
Cazul se refera la ultimele plati, de circa 75 de milioane de leva, in conformitate cu schema de sprijin cuplat pentru fructe si legume, care au fost efectuate la jumatatea lunii martie si se refera la recolta din anul 2019. Atunci, verificarile masive ale candidatilor pentru subventii au stabilit ca pe aproape 10% din terenurile declarate nu a existat deloc recolta, ori au fost declarate legume diferite de cele cultivate, pentru a primi o finantare mai mare. Astfel, procentul de abatere este de cateva ori mai mare decat cel standard, care este de 2%.
 
Din clipul video dat publicitatii de site-ul Bivol se vede clar ca, in timpul videoconferintei, reprezentantul Asociatiei Ardeiul Bulgaresc, Gheorghi Vasilev, informeaza ca membrii asociatiei au primit anul acesta subventii mai mari decat se asteptau. Cu precizarea ca se pot gandi de ce este asa, Vasilev cere ca Ministerul Agriculturii sa trimita o estimare exacta a modului in care s-au calculat banii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Intrebarea o incurca vizibil pe ministra agriculturii, Desislava Taneva, care spune ca va fi facut calculul, insa “noi ne abtinem de la multe informatii, deoarece toata lumea stie ca procentele cresc din cauza numarului mare de verificari”. Dupa o scurta sinteza a tipurilor de verificari – la fata locului sau prin sateliti – facuta de ministrul adjuct al agriculturii, Virginia Krasteva, Taneva iese cu un apel scandalos la adresa sectorului. “Stimati colegi, daca serviciile europene aprofundeaza aceste aspecte, noi ne compromitem angajamentul (sprijinul- n.r.)”, spune ministra, adaugand ca nivelul ridicat de abateri inseamna ca asemenea plati nu ar trebui sa existe deloc. “Eu va propun sa sustinem ca nu avem asemenea escrocherii si totul este in regula, pentru ca altfel si de asta ne vor opri. In cele din urma, noi am facut ceea ce a dorit sectorul. Dar acum sa ne laudam cu cat suntem de escroci? Maine poate vor spune ca nu trebuie sa primim acest ajutor”, se mai aude in inregistrare.
 
Ministerul bulgar al Agriculturii a anuntat intr-o pozitie oficiala ca inregistrarea publicata de Bivol este “scoasa din contextul discutiei”. Ministerul sustine ca intensificarea verificarilor, anul trecut, a dus la o subventie mai mare pentru producatorii de buna credinta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016