Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrul ne asigura ca in Romania nu exista nicio alerta alimentara
Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sustine ca in Romania, nu exista, in momentul de fata, nicio alerta alimentara, iar daca ar fi aceasta s-ar rezolva imediat.
“In zona de siguranta alimentara nu este niciodata liniste, cu atat mai putin in perioada Sarbatorilor Pascale, insa in momentul de fata nu mai exista nicio alerta alimentara sau, daca exista alerte, ele sunt rezolvate imediat. A fost o perioada ceva mai tensionata, generata si de faptul ca nu prea au mai fost controale in ultimul timp si atunci s-au identificat probleme. Eu cred ca acum stam bine in zona de siguranta alimentara, iar produsele romanesti au dovedit in timp si in aceasta perioada ca sunt foarte bune si se pot consuma fara nici un fel de problema, cu atat mai mult cu cat avem poate cea mai mare echipa de medici veterinari pe care o are un stat membru, respectiv nu mai putin de 10000 de medici veterinari care vegheaza la siguranta produselor care ajung pe piata din Romania” a declarat Ministrul Agriculturii.
In legatura cu acelasi subiect, comenteaza si presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, care mentioneaza ca amenzile sunt foarte mari, pentru cei care nu respecta regulile sanitar-veterinare. “Avem si amenzi pe care le aplicam agentilor economici, iar ele variaza de la 600 pana la 50000 Ron. De exemplu, daca un agent pune in vanzare produse cu termenul de valabiliate expirat sau produse retrase de pe piata de catre ANSVSA, amenda este intre 30000 si 40000 Ron. Pentru substitutia de specie amenda este intre 45000 si 50000 Ron. Eu zic ca nu sunt amenzi tocmai usoare si exista si urmari penale in acest caz, pentru ca este vorba de frauda” a declarat Manastireanu.
Ministrul Agriculturii mai sustine ca “este absolut necesar” sa se implementeze un brand de tara pentru produsele alimentare romanesti“. Este o practica ce este implementata si in alte state membre, in special in Franta, pentru ca brandul de tara nu vorbeste numai despre provenienta produsului, dar are si menirea sa protejeze produsul respectiv in cazul problemei cum a fost cea legata de carnea de cal” a afirmat Constantin.
Dupa cum reiese din declaratiile din ultimul timp ale Ministrului, acest brand sectorial pentru produsele romanesti agricole va fi concretizat de o firma specializata pana la finele lunii mai, dupa care va urma o campanie de mediatizare care se va intinde pe o perioada de un an.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura