Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul ne asigura ca in Romania nu exista nicio alerta alimentara

ministrul-ne-asigura-ca-in-romania-nu-exista-nicio-alerta-alimentara

Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sustine ca in Romania, nu exista, in momentul de fata, nicio alerta alimentara, iar daca ar fi aceasta s-ar rezolva imediat.


“In zona de siguranta alimentara nu este niciodata liniste, cu atat mai putin in perioada Sarbatorilor Pascale, insa in momentul de fata nu mai exista nicio alerta alimentara sau, daca exista alerte, ele sunt rezolvate imediat. A fost o perioada ceva mai tensionata, generata si de faptul ca nu prea au mai fost controale in ultimul timp si atunci s-au identificat probleme. Eu cred ca acum stam bine in zona de siguranta alimentara, iar produsele romanesti au dovedit in timp si in aceasta perioada ca sunt foarte bune si se pot consuma fara nici un fel de problema, cu atat mai mult cu cat avem poate cea mai mare echipa de medici veterinari pe care o are un stat membru, respectiv nu mai putin de 10000 de medici veterinari care vegheaza la siguranta produselor care ajung pe piata din Romania” a declarat Ministrul Agriculturii.

In legatura cu acelasi subiect, comenteaza si presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, care mentioneaza ca amenzile sunt foarte mari, pentru cei care nu respecta regulile sanitar-veterinare. “Avem si amenzi pe care le aplicam agentilor economici, iar ele variaza de la 600 pana la 50000 Ron. De exemplu, daca un agent pune in vanzare produse cu termenul de valabiliate expirat sau produse retrase de pe piata de catre ANSVSA, amenda este intre 30000 si 40000 Ron. Pentru substitutia de specie amenda este intre 45000 si 50000 Ron. Eu zic ca nu sunt amenzi tocmai usoare si exista si urmari penale in acest caz, pentru ca este vorba de frauda” a declarat Manastireanu.

Ministrul Agriculturii mai sustine ca “este absolut necesar” sa se implementeze un brand de tara pentru produsele alimentare romanesti“. Este o practica ce este implementata si in alte state membre, in special in Franta, pentru ca brandul de tara nu vorbeste numai despre provenienta produsului, dar are si menirea sa protejeze produsul respectiv in cazul problemei cum a fost cea legata de carnea de cal” a afirmat Constantin.

Dupa cum reiese din declaratiile din ultimul timp ale Ministrului, acest brand sectorial pentru produsele romanesti agricole va fi concretizat de o firma specializata pana la finele lunii mai, dupa care va urma o campanie de mediatizare care se va intinde pe o perioada de un an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016