Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari in Senat. Cererile pentru despagubirile de seceta trebuie corectate

modificari-in-senat-cererile-pentru-despagubirile-de-seceta-trebuie-corectate

Senatul Romaniei urmeaza sa modifice Ordonanta de Urgenta pentru acordarea despagubirilor de seceta. In acest sens, reprezentantii Directiilor Agricole Judetene sunt indemnati sa corecteze cererile depuse pana la acest moment de fermieri, potrivit mesajului transmis de catre senatorul George Scarlat, presedintele Comisiei de agricultura din Senatul Romaniei.


Potrivit senatorului, multi fermieri l-au contactat si i-au transmis ca intampina probleme in ceea ce priveste calcularea despagubirilor de seceta.
 
In acest sens, cele mai multe sesizari au fost transmise cu privire la metoda de calcul dupa care sunt stabilite sumele ce revin la hectar, mai exact in functie de procentul de calamitate raportat la plata maxima de 1.500 de lei la hectar. "Poate pana la aceasta data ar fi trebuit si ministerul sa o clarifice. Sunt convins ca o va face", a mentionat George Scarlat.
 
De asemenea, actul normativ prin care fermierii primesc despagubiri de seceta se afla in dezbatere la nivelul Parlamentului. In acest sens, Ordonanta de Urgenta va suferi modificari majore. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Intrucat, mi-am luat angajamentul fata de dumneavoastra, ca vom corecta OUG ul prin Proiectul de lege de aprobare a Ordonantei , ce il avem maine pe ordinea de zi din Comisia de Agricultura (proiectul venind marti in Senat, sper maine sa fie votat in Plenul Senatului, termenul fiind de 45 zile", a precizat senatorul.
 
Potrivit senatorului, actul cadru legislativ este neclar in raport cu procedura de despagubire din 2020. 
 
"Consider ca anexa la OUG este putin mai incurcata decat cea din 2020, insa este clara din punctul meu de vedere, cred ca e interpretata gresit de cei din DAJ-uri sau NU a fost clar explicata. 
 
Daca un fermier a insamantat si declarat 280 ha de grau, coloana 2 – Suprafata totala declarata…la APIA! Din aceasta suprafata, doar 250 ha sunt afectate de seceta, coloana 4 cu procent mai mare de 30%, exp 50%,colaoana 5 contine maxim /ha calamitat in % de 100%, adica maxim 1.500 lei/ha, ce reprezinta max 40% (conform regulamentului European) pentru acordare de granturi de ajutor, din cheltuielile tehnologice/ha stabilite de ICEADR", a explicat Scarlat.
 
Termenul pentru depunerea cererilor pentru despagubirile de seceta este de 12 decembrie, iar documentele se depun la Directiile Agricole Judetene.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016