Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Morărit şi panificaţie: Pambac incheie primele 6 luni cu cifra de afaceri conservata si investitii de 38 milioane euro achitate integral


Pe o piata care a scazut cu aproximativ 9%, Pambac a reusit sa-si conserve atat volumul cat si valoarea vanzarilor inregistrate in semestrul 1 - 2010, comparativ cu semestrul 1- 2009, se arata intr-un comunicat al companiei.
La finele anului 2009, Pambac a inregistrat o cifra de afaceri de 172,4 milioane lei. Cifra de afaceri planificata pentru anul 2010 este situata la acelasi nivel cu cifra realizata in 2009. Rezultatele inregistrate pe primul semestru 2010, confirma incadrarea in cifrele planificate.

“Volumul produselor vandute in prima jumatate a anului 2010, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009, a ramas aproximativ acelasi - cresterea de volum inregistrata fiind de circa 1%. In termeni valorici am inregistrat o scadere de numai 1%. Asa cum ne asteptam, in conjunctura unei piete coplesite de cererea pentru produsele din segmentul low si asaltata de solicitari de promotii pentru toate canalele de vanzare, profitul inregistrat pe semestrul 1- 2010 este cu aproximativ 25% mai mic fata de aceeasi perioada a anului 2009” ne-a declarat Alin Giurea, presedinte Pambac.

Contractia profitului este datorata promotiilor de pret pentru sustinerea vanzarilor si influentei de curs valutar, contabilizata lunar, incepand cu 01.01.2010.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Un avantaj important care ne diferentiaza in competitia din piata nationala si nu numai, este faptul ca Pambac a reusit sa-si achite in totalitate investitiile realizate si a inceput anul 2010 fara datorii. Credem ca acest lucru ne-a facut deosebit de competitivi in perioada actuala” a precizat presedintele companiei.

Bugetul de promovare planificat pentru anul 2010, este adaptat cerintelor pietii, fiind in proportie de peste 75% orientat spre campanii tactice la consumatori si actiuni promotionale in trade.

In prima jumatate a anului 2010, Pambac a derulat campaniile nationale adresate consumatorilor: “Grania cu Noroc” la faina Grania pentru cozonac si “Grania cu dar” la faina Grania 000 - produs nou lansat in luna februarie 2010.

La nivel local, organizatia are in derulare campania tactica la franzela Pambac “ Castiga cu Pambac paine gratis pe viata” iar pentru canalul de retail national, incepand cu luna mai 2010, a fost lansata campania promotionala “Vara asta cu Pambac pleci in Tenerife”.

“Tinta noastra pentru anul 2010, ramane mentinerea cifrei de afaceri inregistrata in 2009. Ne bazam in atingerea acestui obiectiv, pe o executie cat mai buna in piata in ceea ce priveste mix-ul de marketing, pe extinderea vanzarilor la produsele existente pe canale noi si de asemenea pe introducerea in portofoliul Pambac a unor produse noi, pozitionate in piete invecinate produselor noastre traditionale.

Realizarea acestor deziderate nu va fi deloc usoara, intr-o economie sufocata de evaziune si de o crasa incompetenta a celor ce ne conduc” a mai spus Giurea.

Pambac are in orasul Bacau o retea de 13 magazine de tip traditional, un supermarket cu brandul „Cosul plin” si 5 locatii de vanzare a patiseriei calde – Patishop.

Ca noutate, incepand cu luna iunie 2010 Pambac a deschis puncte de vanzare tip chiosc pentru produsele de panificatie si patiserie. Amplasate in zone cu trafic stradal intens, aceste puncte de vanzare sunt destinate sa mareasca numarul locatiilor prin care consumatorul poate cumpara painea Pambac fara verigile intermediare de distributie.
Chioscurile Pambac au un design modern si sunt dotate in conformitate cu legislatia europeana privind comercializarea produselor alimentare.

“Obiectivul nostru este sa deschidem 300 de astfel de puncte de vanzare. Preturile produselor Pambac, sunt preturile practicate in reteaua de magazine Pambac. Pe fatada fiecarui chiosc, apare specificatia “ O PAINE FARA EVAZIUNE”. Alaturi de actiunea de etichetare a franzelei Pambac , inceputa in noiembrie 2010, aceasta este inca o modalitate de a lupta pe cont propriu cu evaziunea din piata pe care activam” a subliniat Alin Giurea.

Compania avea la finalul primului semestru al acestui an 669 angajati, in scadere de la 675 de angajati la finalul lui 2009. Compania estimeaza ca va mai angaja 100 de persoane pentru chioscurile de paine care vor fi deschise in perioada urmatoare.

Investitiile Pambac in perioada urmatoare vor fi cu precadere orientate catre achizitii, intentia companiei fiind de crestere a afacerilor viitoare in special in acest mod. Reprezentantul Pambac ne-a declarat ca organizatia este angajata in negocieri pentru realizarea acestor obiective.

Pambac este una dintre cele mai mari companii la nivel national din domeniul moraritului, pastelor, panificatiei.

Potrivit datelor de piata, Pambac este lider national la paste fainoase si ocupa locul trei pe piata nationala de faina preambalata.

Pe piata de malai, societatea ocupa locul doi in topul national al producatorilor, in urcare de pe locul patru.
Pambac detine brandurile Grania, Gata, Flavora, Ador-gustul de acasa, Superfort si Patishop.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016