Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Morăritul, relansat cu bani din Italia
Ea are 32 de ani şi a muncit în Italia ca menajeră, iar el 34 şi a lucrat mai întâi ca tapiţer, apoi cu o echipă de geologi. Pe Alina am găsit-o robotind printre utilajele de morărit. Deşi are un copil de numai o lună şi jumătate, nu se dă în lături de la muncă. „Am plecat în Italia în anul 2000, dar anul trecut, în octombrie, ne-am întors acasă, aşa cum ne-am dorit tot timpul“, mărturiseşte Alina.
Când a plecat în Italia, tânăra era în anul II de facultate, la Galaţi, la Industrie Alimentară. S-a întors acasă, a reluat studiile la Bacău, iar în vară îşi va da licenţa în morărit.
Investiţia a fost făcută în timp, pe un teren cumpărat, pe care fusese o livadă. Până acum au cheltuit aproximativ 50.000 de euro. Familia deţine patru instalaţii folosite pentru măcinarea boabelor de grâu şi de porumb, pentru obţinerea făinii grisate şi a hranei pentru păsări.
„Numai moara pentru grâu a costat vreo 20.000 de euro“, îşi aminteşte morăriţa. Moara a fost dată în funcţiune în 2004, pe când tinerii se aflau încă în Italia. „Banii pe care îi puneam deoparte îi trimiteam acasă. Aici era tata, care, pensionar fiind, ne-a ajutat să punem afacerea pe picioare până ne-am întors noi“, precizează tânăra. Toate cele patru instalaţii au fost cumpărate de o firmă din localitatea Gherăieşti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News