Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Moştenirea unei familii de agricultori: cinci hectare primite după Revoluţie stau la baza unei afaceri de 4 mil. euro


Toată afacerea familiei Stoian - tată şi fiu - construită în jurul legumelor care ajung în coşurile cumpărătorilor sub numele de Ferma Stoian - Legume Româneşti se leagă de cele cinci hectare de teren pe care le-au primit când s-au împărţit terenurile după Revoluţie.
Acum, ferma celor doi este una dintre cele mai mari afaceri din domeniul producţiei de legume din România, un business de 4 mil. euro anual cu o marjă de profit de 3,5%, scrie revista BUSINESS Magazin.

Florin Stoian a dat Dreptul pe agricultură şi a ales în locul unei cariere de avocat să continue tradiţia de familie, ocupându-se de agricultură, asemenea tatălui şi bunicului său. Dar la un alt nivel. A înfiinţat firma Big Land în 2002 şi a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 4 milioane de euro şi un profit de 140.000 de euro.

Prin comparaţie cu cifrele de vânzări ale unui producător de bere, de exemplu, cifrele nu par spectaculoase. Dar pentru a ajunge la vânzări de câteva milioane de euro pe an, firma a pompat ani în şir tot profitul în investiţii, şi-a construit depozite şi încarcă zilnic camioane întregi de morcovi, cartofi, ţelină şi alte legume.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"În fiecare zi vin după marfă camioanele care încarcă în jur de 20 de tone numai pentru piaţa Obor din Capitală", spune Florin Stoian. Are 34 de ani şi a urmat cursurile Facultăţii de Drept pentru că tatăl său i-a spus că despre agricultură îl poate învăţa el orice. Fiind însă implicat în agricultură alături de tatăl său, a decis că are nevoie de studii cu specializare în domeniu, aşa că s-a înscris la cursurile Facultăţii de Agronomie, Managementul Dezvoltării Rurale.

Tatăl, bunicul şi acum Florin Stoian s-au implicat cu pasiune în agricultură, dovadă şi preferinţa celui mai tânăr de a lucra în domeniu în locul unui cabinet avocaţial. Familia cultiva încă de dinainte de 1989 roşii, ardei şi vinete pe 3.000 mp pe care îi aveau în proprietate, iar odată cu împroprietărirea le-a fost uşor să aleagă ce au de făcut cu terenul. Mai cu seamă că zona din Constanţa este recunoscută pentru culturile de acest tip. Aşa că au cultivat şi mai multe legume, iar "în 1994 am avut vânzări grozave, pentru că am cultivat varză, mai bună calitativ decât ce era în pieţe la acea vreme", îşi aminteşte cu plăcere Florin Stoian, care atunci era licean.

Cu banii câştigaţi din recolta acelui an, tatăl său a luat primul tractor, "un Universal 650 nou pe care l-am cumpărat cu un geamantan de bani, tot profitul după un an întreg de muncă". Cel mai tânăr dintre Stoiani îşi aminteşte uşor amuzat acum că în urmă cu 16 ani, cu tractorul cel nou şi o remorcă împrumutată, tatăl său s-a dus să cumpere cartofii de sămânţă din Buzău.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016