Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motiune simpla depusa impotriva ministrului Agriculturii

motiune-simpla-depusa-impotriva-ministrului-agriculturii

Camera Deputatilor dezbate marti motiunea simpla pe Agricultura depusa de liberali si intitulata „Dupa ciuma lui Caragea, Romania lovita de pesta lui Daea”, semnatarii acuzandu-l pe ministrul de resort ca este incapabil sa se ridice la inaltimea functiei sale.


Motiunea simpla depusa de liberali va fi supusa la vot in cursul zilei de miercuri semnatarii sustinand ca „asa-zisele actiuni intreprinse de ministrul Petre Daea, de la aparitia primului focar de pesta porcina africana in Romania (iulie 2017) si pana in prezent, au demonstrat ca acesta nu dispune de calitatile, cunostintele, devotamentul si responsabilitatea necesare unui ministru in functie. Actuala motiune simpla vine sa sanctioneze gravele derapaje din domeniul securitatii alimentare si a combaterii epizotiilor, atribut al ministrului conform Hotararii de Guvern nr. 830/2016. Din momentul in care a aparut primul focar de pesta porcina africana in Romania, am auzit de la actualul ministru al Agriculturii doar scuze si motivatii despre cum nu poate sau de ce nu poate sa actioneze, pasand intreaga responsabilitate fie Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, fie medicilor veterinari, fie Comitetului national pentru situatii speciale de urgenta, fie centrelor locale de combatere a bolilor, fie prefectilor din judetele respective”.
 
Potrivit acestora, „dezinteresul, ignoranta, lipsa asumarii de responsabilitati, balbaiala autoritatilor, tardivitatea aplicarii unor masuri, blocarea luarii unor masuri, ascunderea probelor, dezinformarile publice, neimplicarea unor factori institutionali care aveau obligatii legale in gestionarea crizei au generat haos si au condus la neincrederea populatiei, a crescatorilor, a fermierilor si a tuturor celor afectati, in autoritati si in masurile luate de acestea„.
 
„Era obligatoriu, domnule ministru, ca inca de la aparitia virusului, in vara lui 2017, sa demarati, in regim de urgenta, o actiune de informare corecta a proprietarilor de porcine, a celor din industria de profil, a intregii populatii cu privire la masurile ce se impun a fi luate, a obligatiilor ce le revin, precum si despre gravitatea consecintelor nerespectarii acestor masuri”, se explica in motiune.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Liberalii afirma ca lipsa de actiune si viziune a ministrului Agriculturii a contribuit semnificativ la raspandirea fulgeratoare a epidemiei, fiind afectate la acest moment, la nivel national, 13 judete, iar numarul localitatilor depaseste 200.
 
„Este inexplicabil, domnule Petre Daea, ca, dupa aparitia pestei porcine africane, in calitate de ministru al Agriculturii, nu ati solicitat Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor reluarea, in regim de urgenta, a programului de inspectii (examene clinice) in exploatatiile cu animale, asa cum prevad normele sanitare veterinare, in conditiile in care aceste inspectii erau vitale si nu trebuiau stopate. Dupa ciuma lui Caragea, pesta porcina africana marca Daea este cea mai grava epidemie care loveste Romania”, transmit semnatarii motiunii.
 
Liberalii adauga ca nici pana acum nu se cunoaste cuantumul exact al despagubirilor pentru pagubele cauzate de pesta porcina africana.
 
„Nu mai putem asista la acest dezastru care se agraveaza pe zi ce trece!  In cei 2 ani de cand a fost numit ministru al Agriculturii, domnul Daea a demonstrat ca este incapabil sa se ridice la inaltimea functiei sale. Romanii nu mai au rabdare cu o astfel de abordare si nu mai sunt dispusi sa ii acorde timp pentru indreptare! Nu mai putem asista la acest dezastru continuu, care se adanceste tot mai mult sub tutela ministrului Daea si distruge agricultura romaneasca!”, mai sustin parlamentarii PNL.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016