Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Motivul pentru care fermierii obtin greu credite bancare: ”Bancile desconsidera agricultura”
Relatia dintre banci si fermieri a fost intotdeauna tensionata, in conditiile in care agricultorii romani intampina frecvent dificultati in contractarea creditelor bancare. Insititutiile financiare sunt retinute in a acorda credite agricole in lipsa unor venituri certe si a unor garantii cat mai consistente.
Problema a fost semnalata si de catre Presedintele Federatiei Agricultorilor Fermierul, Ginu Toma, care propune ca solutie crearea unui fond de garantare/contragarantare de catre stat.
“Bancile desconsidera agricultura, nu iau in calcul decat bunurile efective, proprietatile (vile, apartamente), nu iau in calcul productiile sau veniturile viitoare. Retehnologizarea agriculturii a intarziat in primul rand din cauza faptului ca bancile au fost restrictive in a acorda credite. Cea mai mare problema este ca sistemul bancar nu ajuta agricultura. Singura solutie o reprezinta implicarea statului prin crearea unui fond de garantare/contragarantare. Avand in vedere veniturile pe care le aduce agricultura este nevoie de putina vointa politica”, a declarat, pentru Curierul National, presedintele Federatiei Agricultorilor Fermierul, Ginu Toma.
Reprezentantul fermierilor a subliniat de asemenea faptul ca agricultorii romani sunt refractari la ideea de asociere, spre deosebire de cei din Uniunea Europeana, care au inteles beneficiile aduse de organizarea in asociatii. In opinia lui Toma, aceasta frica a fermierii autohtoni in fata unei forme de organizare colectiva este generata de reminiscente ale CAP-ului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
"Mare parte din fermieri sunt vinovati pentru ca forta in UE este data de asociere, asociere pentru vanzarea produselor si exploatare. Fiecare vrea sa-si ia tractorul lui chiar daca are 20 de hectare.(…)Marea majoritate a celor care fac agricultura sunt cei care au trecut prin organizarea comunista care se numea Cooperativa Agricola de Productie. O parte au inteles avantajele asocierii, dar sunt multi pe care este greu sa ii convingi ca prin asociere nu se confisca, nu sunt deposedati de utilaje, terenuri si alte bunuri pe care le detin", a spus presedintele Federatiei Agricultorilor Fermierul.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi