Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Muncitorii din agricultura, la protest in Piata Victoriei

muncitorii-din-agricultura-la-protest-in-piata-victoriei

Muncitorii din agricultura se reunesc miercuri in Piata Victoriei pentru un protest.


"Miercuri, 18.11.2020, incepand cu orele 1100, reprezentanti sindicali  ai diverselor categorii de lucratori din agricultura vor organiza o actiune de protest in Piata Victoriei. Aceasta actiune de protest oganizata de  Federatia Nationala a Lucratorilor, federatie afiliata Blocului National Sindical, este determinata de adoptarea hotararii de Guvern din data de 06.11.2020, prin care s-a restrictionat activitatea unor piete agroalimentare, atat in spatii inchise , cat si a unor piete volante”, au transmis, marti, reprezentantii organizatorilor.
 
Potrivit acestora, Hotararea de Guvern, chiar daca a fost corectata ulterior, ”afecteaza in mod semnificativ interesele profesionale, economice si sociale ale unui numar important de lucratori din sectorul agricol”.
 
"Facem mentiunea ca ambele hotarari de guvern au fost adoptate fara respectarea prevederilor legale cu privire la dialogul social care ar fi obligat Ministerul Agriculturii la o minima consultare a partenerilor sociali asupra proiectelor de acte normative. Trebuie sa reamintim opiniei publice faptul ca incepand cu luna aprilie a anului curent prin intermediul Blocului National Sindical  in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social au fost propuse mai multe tipuri de masuri care vizau sectorul agricol”, au mai transmis organizatorii protestului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acestia atrag atentia ca au solicitat Guvernului sa constituie un grup de lucru care sa aiba ca principal obiectiv elaborarea si promovarea unui pachet de masuri concrete care sa sprijine producatorii agricoli, crescatorii de animale, procesatorii, dar si industria alimentara pentru a continua sa produca si in special pentru a putea desface produsele la preturi corecte, atat pentru producatori, cat si pentru populatie.
 
"Facem mentiunea ca din aprilie si pana in prezent Ministetul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nu a dat curs acestei solicitari. Mai mult, acest minister nu a mai organizat din luna martie a anului curent comisii de dialog social, desi potrivit legii, proiectele de ordonante, de legi sau de hotarari de guvern, de interes sectorial, ar fi trebuit discutate in acest cadru.  Tinand cont de toate aceste aspecte mentionate, de inconsecventa in luarea unor decizii la nivel guvernamental (in opinia noastra din cauza lipsei de viziune, interes si capacitate de intelegere a situatiei complexe cu care s-au confruntat si se confrunta agricultorii – inghet timpuriu la inceputul acestui an, inundatii, seceta severa, lipsa de predictibilitate in ceea ce priveste comercializarea produselor obtinute in ferme proprii) ne vedem nevoiti sa organizam aceste actiuni de protest care vor debuta maine si care vor fi continuate pana la gasirea unor solutii la problemele reale cu care se confrunta micii fermieri si fermele de familie”, au mai transmis reprezentantii lucratorilor din agricultura.
 
Acestia au precizat ca vor participa aproximativ 100 de persoane la protest. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016