Obiceiurile din Transilvania sunt readuse în prim-planul mureşenilor cu ocazia „Festivalului de Tradiţii Populare şi Obiceiuri de Sărbători de Iarnă”, organizat atât în Cetatea Medievală, cât şi în centrul oraşului, scrie Adevarul.
Evident, muzica de sărbătoare şi mâncărurile tipice perioadei Crăciunului vor reprezenta leimotivul manifestărilor din cadrul Festivalului. După ce în weekend a fost inaugurat târgul cu produse alimentare tradiţionale, integrat în conviviumul Slow Food, astăzi vor avea loc concerte de colinde şi deschiderea expoziţiei de artă culinară.
Colinde şi gustări pentru mureşeni
Fiind ziua Ignatului, Cetatea Medievală va fi gazda unei demonstraţii de preparare a cărnii de porc respectându-se datinile ardeleneşti, începând cu ora 15.30. Ca răspuns la invazia mâncărurilor de tip fast food şi a alimentelor cu E-uri, manifestarea culinară de astăzi îşi propune să promoveze tradiţiile româneşti de tăiere a porcului, plus gătirea delicateselor din carne de porc, tipice zonei Mureşului. Mureşenii care vor dori să se perinde prin Cetate vor putea, astfel, să guste din delicioşii caltaboşi, cârnaţi sau din şoriciul de porc.
Evident, muzica de sărbătoare şi mâncărurile tipice perioadei Crăciunului vor reprezenta leimotivul manifestărilor din cadrul Festivalului. După ce în weekend a fost inaugurat târgul cu produse alimentare tradiţionale, integrat în conviviumul Slow Food, astăzi vor avea loc concerte de colinde şi deschiderea expoziţiei de artă culinară.
Colinde şi gustări pentru mureşeni
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Fiind ziua Ignatului, Cetatea Medievală va fi gazda unei demonstraţii de preparare a cărnii de porc respectându-se datinile ardeleneşti, începând cu ora 15.30. Ca răspuns la invazia mâncărurilor de tip fast food şi a alimentelor cu E-uri, manifestarea culinară de astăzi îşi propune să promoveze tradiţiile româneşti de tăiere a porcului, plus gătirea delicateselor din carne de porc, tipice zonei Mureşului. Mureşenii care vor dori să se perinde prin Cetate vor putea, astfel, să guste din delicioşii caltaboşi, cârnaţi sau din şoriciul de porc.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News