Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nava scufundata in portul Midia a dus la cererea expresa de anchete

nava-scufundata-in-portul-midia-a-dus-la-cererea-expresa-de-anchete

Nava scufundata partial in portul Midia cu 14.600 de oi la bord a dus la cererea expresa de anchete, intrucat crescatorii de animale nu sunt multumiti cu explicatiile relativ simple primite pana acum.


"Membrii ACEBOP sunt consternati de dezastrul transportului maritim de animale vii din Romania, de uciderea de mii de ovine astazi, din motive neelucidate. Mii de suflete nevinovate care au murit din cauza - se spune - a unor manevre navale gresite.
 
Noi nu acceptam astfel de explicatii, solicitam ancheta urgenta a institutiilor responsabile, pedepsirea celor vinovati dupa legea romaneasca de bunastare a animalelor", subliniaza presedintele Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Ovine, Caprine si Porcine din Romania (ACEBOP), Mary Pana.
 
Femeia a mai aratat ca si transportatorii sunt vinovati de aparitia unui astfel de eveniment tragic, intrucat fac lobby ca legislatia sa nu avanseze. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Exista un ordin comun ANSVSA cu Ministerul Transporturilor care a ramas o amintire pe hartie. Domnule Ministru al Transporturilor, va rugam sa luati atitudine! Ne suna medici veterinari din Satu Mare, Arad, Cluj - au ajuns la cutite cu transportatorii care duc animalele noastre in Turcia, in conditii mizerabile. Veterinarii nu vor sa aprobe aceste transporturi si suporta injurii si amenintari! Vrem solutii urgente, suntem tara comunitara, ne facem de ras! Pentru propuneri legislative bune se pare ca nu a fost loc, in schimb a trecut in vara o propunere de autorizare de urgenta a navelor de transport animale vii pentru ca exista anumite interese", avertizeaza reprezentantul crescatorilor de animale.
 
"Solicitam urgent revizuirea legislatiei, inclusiv proceduri in caz de criza, pericol de afectare a animalelor si orientarea in noua PAC 2021-2027 catre comertul international al Romaniei cu produse cu valoare adaugata - carne in carcasa, nu animale vii! Daca nu suntem capabili sa protejam animalele in cadrul transporturilor pe distante lungi, macar sa avem coloana vertebrala sa le interzicem. Noi aparam drepturile fermierilor dar tinem in primul rand la dreptul la viata al animalelor", se arata in comunicatul ACEBOP citat de Agerpres.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016