Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
NDJ, despre probleme agriculturii romanesti: Ferme de mici dimensiuni, acces limitat la fonduri, costuri mari la apa si energie
Reprezentanții companiei producătoare de sisteme de irigaţii NaanDanJain (NDJ) consideră că problemele cu care se confruntă agricultura sunt numărul prea mare de ferme de mici dimensiuni (1-5 ha), care reprezintă aprox. 85 % din suprafaţa cultivabilă, accesul limitat la fonduri și costurile mari la energie şi apă.
„NDJ a întâmpinat probleme similare cam în toate statele unde activează. Peste tot este prezentă tendinţa de a economisi resurse: apă, energie. În acest sens, NDJ propune sisteme de irigaţii cu presiune redusă pentru a economisi consumul de energie electrică şi soluţii diverse de irigare prin picurare, microaspersie pentru economia de apă. Teste ale companiei arată că, prin folosirea acelor tehnologii, consumul de apă şi energie este redus cu 50 %. Cu cât metoda de irigare este mai performantă, permiţând şi fertilizarea sau tratamentul culturii, cu atât recolta creşte, iar consumul de resurse şi forţă de muncă scade”, spune Ileana Stanciu director general al NaanDanJain România.
Potenţialul pieţei de agricultură din România este uriaş şi conform datelor oficiale avem în prezent 2,96 mil ha neirigate, comparativ cu 300.000 ha irigate scriptic. O piaţă foarte puţin exploatată, cu investiţii încă la început şi absorbţia fondurilor UE în stadiu incipient, consideră reprezentanții NDJ.
„În prezent ajutorul oferit de stat şi subvenţiile pentru micii fermieri nu sunt suficiente şi indicat ar fi un program de creditare şi/sau subvenţie coerent pentru tehnologizare în domeniul irigaţiilor. În prezent suma pe care un femier român o primeşte sub formă de subvenţie este de aproape 4 ori mai mică decât suma primită de un fermier din Europa, 80 de EUR comparativ cu 300 EUR”, a continuat Ileana Stanciu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
NDJ investeşte anual 5% din cifra de afaceri pentru dezvoltarea de noi tehnologii. Studiile efectuate de companie la nivel internaţional, arată că sistemele tehnologice pentru microirigaţii oferite de NDJ îi asigură micului fermier o productivitate de 3 ori mai mare decât în mod normal.
NDJ aduce pe piaţă soluţii optimizate pentru toate tipurile de culturi, adaptate condiţiilor particulare climatice şi de sol, în funcţie de regiune. Cel mai bine vândut produs al companiei în România este linia de picurare, care oferă soluţii optime pentru toate culturile din câmp deschis, viţă de vie, livezi sau sere, dar care are aplicaţii şi în zona rezidenţială. Acest produs a generat companiei încasări în valoare de 60% din totalul cifrei de afaceri pe anul trecut.
NaanDanJain, cu sediul central în Israel, este principalul furnizor mondial de soluţii personalizate de irigare, prezent în peste 100 de ţări, precum Spania, Italia, Fraţa, dar şi Mexic, Peru şi Brazilia. Cei peste 70 de ani de experienţă, au permis companiei NaanDanJain Irrigation să dezvolte tehnologii capabile să crească productivitatea pentru fiecare unitate de resurse apă, energie, climă.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura