Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ne asteapta inca doua luni de seceta, spun meteorologii


In lunile urmatoare, in Dobrogea, in sudul Olteniei si Munteniei va fi seceta, dar din noiembrie regimul precipitatiilor va asigura in sol cantitatea de apa necesara dezvoltarii normale a culturilor de toamna, a apreciat Ion Sandu, presedintele Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM), informeaza Agerpres.

"In perioada 1-14 iulie, canicula si lipsa precipitatiilor vor reduce umiditatea din sol. In august, cantitatea de precipitatii va fi apropiata de norma multianuala, in septembrie, suprafata afectata de seceta se va reduce, iar in noiembrie speram sa se termine cu seceta in Romania", a spus Sandu.

Chiar si in perioadele cand precipitatiile sunt normale, din punct de vedere cantitativ, valurile de caldura, din ce in ce mai frecvente, au epuizat apa din sol, contribuind astfel la instalarea secetei, a precizat pentru Agerpres, meteorologul de serviciu, Viorica Dima.

"Statisticile arata ca, in Dobrogea, in 97 la suta din ultimii 30 de ani am avut seceta. La fel va fi si in 2009. In restul tarii, mai putin sudul Olteniei si Munteniei, in 2009 precipitatiile raman in limitele normale, dar asta nu inseamna ca nu se vor inregistra perioade de seceta, deoarece cantitatile de precipitatii actioneaza si in functie de tipul solului. Cu toate acestea, Romania este din punct de vedere al fenomenelor meteorologice inaintea unor tari precum Spania, Portugalia si Italia, in ceea ce priveste starea agriculturii in functie de cantitatea de apa din sol", a precizat presedintele ANM.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cu prilejul conferintei "Schimbarile climatice globale - Reducerea impactului in agricultura", specialistii au apreciat ca anul 2009 seamana cu 2000, fiind secetos.

"Credem ca in sudul si sud-estul tarii vor fi afectate culturile de porumb din cauza cantitatii reduse de precipitatii, dar zonele din nord, nord-vest si, nordul Campiei Romane nu vor fi afectate de seceta. In 2009 va fi seceta, insa nu comparabila cu cea din 2007, cea mai severa din acest deceniu", a mai spus Ion Sandu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016