Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi controverse intre ANSVSA si crescatorii de animale pe tema vaccinului contra bolii limbii albastre

noi-controverse-intre-ansvsa-si-crescatorii-de-animale-pe-tema-vaccinului-contra-bolii-limbii-albastre

Autoritatea intentioneaza sa introduca, din acest an, obligativitatea vaccinarii animalelor impotriva bolii limbii albastre, dar intampina opozitie din partea unor asociaĊ£ii ale crescatorilor de animale.


Presedintele ANSVSA, dumitru Baiculescu, a declarat zielele trecute ca intentioneaza ca pana la finele acestui an sa introduca obligativitatea vaccinarii animalelor impotriva bolii limbii albastre, existand deja o initiativa legislativa in acest sens.
 
„Noi, ca perspectiva, avem o initiativa legislativa, dar intampinam foarte multe greutati din partea unor asociatii ale crescatorilor de animale, care nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie contra bolii limbii albastre. Ei vor sa fie mentinuta in continuare o vaccinare la cerere, o vaccinare voluntara, pentru faptul ca, procedural, dupa vaccinare ii obliga sa efectueze o analiza care se pare ca este un pic mai costisitoare. Nu am inteles de ce. La ora actuala, studiem sa vedem cum justifica laboratorul pretul pe care il cere pe analiza respectiva”, a declarat Dumitru Baiculescu.
 
El a mai spus ca propunerea facuta prevede ca vaccinarea sa fie suportata in totalitate de catre stat, adaugand ca aceasta masura a fost aplicata si de alte tari europene.
 
„Zece milioane de euro ii avem de la Uniunea Europeana pentru produsul biologic, respectiv Uniunea Europeana plateste jumatate din valoarea produsului biologic, jumatate platim noi. Singurul lucru care ramane discutabil e daca Ministerul Finantelor va suplimenta banii pentru manopera. Daca nu o facem cu plata integral de la bugetul de stat, in niciun caz nu va fi o reusita de 100%. Toate tarile cu o situatie economica buna, respectiv Germania, Austria, au scapat de aceasta boala numai vaccinand consecutiv trei ani”, a mai explicat presedintele ANSVSA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Baiculescu a explicat ca o problema ridicata de crescatorii de animale este faptul ca unele tari in care se exporta, precum cele din Orientul Mijlociu, nu accepta animale vaccinate.
 
„Sunt si state, mai ales din Orientul Mijlociu, care refuza exportul de carne sau de animale vii daca provine de la animale vaccinate. Incercam sa le luam si un punct de vedere, sa ne comunice cu ce si-ar schimba relatia in caz ca noi am institui aceasta vaccinare”, a afirmat Baiculescu.
 
El si-a exprimat insa speranta ca la sfarsitul lunii septembrie sa inceapa prima vaccinare impotriva bolii limbii albastre, dupa ce ar urma sa fie aprobata hotararea de guvern care sa reglementeze acest lucru.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016