Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noi obligatii pentru crescatorii de porci
Fermierii vor fi obligati sa le asigure porcilor conditii optime de umiditate, o luminozitate de cel putin 40 de lucsi si sa evite curentii de aer si zgomotele puternice, constante si bruste din vecinatatea fermelor de porci, potrivit unui proiect de act normativ al ANSVSA.
In exploatatiile comerciale de porcine, circulatia aerului, nivelul de praf, temperatura, umiditatea relativa a aerului si concentratia de gaze trebuie mentinute in limite acceptabile, potrivit unui proiect de ordin pentru aprobarea normelor metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat pentru porcinele din exploatatiile comerciale publicat pe site-ul Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Proiectul de act normativ prevede ca, in timpul verii, fermierii trebuie sa pastreze o umiditate relativa, crescuta artificial cu ajutorul pulverizatoarelor amplasate pe plafon, iar in zona de odihna a porcilor nu trebuie sa existe curenti de aer. Astfel, volumul de aer circulant trebuie asigurat in functie de varsta porcinelor.
Totodata, in zona in care porcii sunt cazati permanent, trebuie sa se evite zgomotele mai puternice de 85 dBA si se vor evita, de asemenea, zgomotele constante sau bruste. De asemenea, porcii nu trebuie tinuti in intuneric si trebuie sa li se asigure zilnic, pe durata a minim opt ore, cel putin 40 de lucsi.
Potrivit proiectului de act normativ, nivelul noxelor din adapost nu trebuie depaseasca 15 mg/m3, iar concentratia de dioxid de carbon nu trebuie sa fie mai mare de 1.000 ppm.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
"Instalatiile de adapare si hranire trebuie sa fie proiectate, construite si amplasate astfel incat sa fie reduse la minimum riscul de contaminare a apei si efectele daunatoare ale competitiei dintre animale. Toate animalele trebuie sa aiba acces la o sursa de apa adecvata sau sa isi poata satisface necesarul de lichide prin alte mijloace", se mai spune in document.
O alta prevedere din proiectului de act normativ spune ca niciun animal nu trebuie sa fie adapat intr-un mod care sa ii produca"suferinte inutile sau vatamari", iar apa sau hrana nu trebuie sa contina nicio substanta care ar putea produce"suferinte inutile", exceptie facand substantele administrate in scop terapeutic, profilactic sau in scopul unui tratament zootehnic.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.33 din 3 voturi