Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noile conditii de accesare a fondurilor europene pentru sectorul agricol si pomicol

noile-conditii-de-accesare-a-fondurilor-europene-pentru-sectorul-agricol-si-pomicol

AFIR a anuntat oficial noile conditii de accesare a fondurilor europene pentru sectorul agricol si pomicol.


"Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe pagina oficiala www.afir.info versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru accesarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri (sM 6.1), pentru dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3) si pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol (sM 16.4/ sM 16.4a) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020)", transmite institutia.
 
In ceea ce priveste tinerii fermieri, principalul element de noutate il reprezinta majorarea sprijinului financiar pe care il pot obtine incepand cu sesiunea din acest an.
 
Astfel, finantarea pentru cei care se instaleaza prima data ca tineri fermieri este 100% nerambursabila, se acorda pentru o perioada de maximum trei ani (inclusiv pentru exploatatiile pomicole - fata de cinci ani cat era anterior) si poate fi in valoare de 70.000, 60.000, 50.000 sau de 40.000 de euro in functie de dimensiunea exploatatiei - exprimata in SO (standard output), care se poate calcula si prin noua aplicatie pusa la dispozitia publicului pe pagina de internet a AFIR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h
Totodata, daca in Planul de afaceri sunt integrate operatiuni de conditionare - procesare sau agricultura ecologica acest lucru poate asigura un plafon de sprijin superior.
 
De asemenea, AFIR precizeaza ca se pot obtine fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor mici, sprijinul acordat este 100% nerambursabil si este de maximum 15.000 de euro. Conditiile de finantare sunt similare cu cele din anii trecuti.
 
Sprijinul maxim financiar pentru cei care doresc sa acceseze submasura 16.4a/ 16.4 a fost majorat la 250.000 de euro, de la 100.000 de euro in sesiunile anterioare si este 100% nerambursabil. Costurile de functionare a cooperarii nu vor depasi 10% din valoarea maxima a sprijinului acordat pe proiect. Sprijinul solicitat trebuie sa fie justificat si corelat cu complexitatea proiectului, cu cantitatea de produse comercializate si cu valoarea adaugata generata de acesta dupa implementare.
 
Sesiunea de primire a proiectelor pentru submasurile 6.1, 6.3 si 16.4/ 16/4a va incepe in data de 27 august 2021.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016