Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua ratare a privatizării Tractorul ar putea costa 100 de milioane de euro


Procesul prin care ANAF solicită anularea contractului de privatizare a societății Tractorul cu Flavus Investment ia o turnură interesantă. În actualul context al pieţei, ambele părţi ar putea fi interesate să piardă.



Cazul Tractorul revine pe afiş, după ce la finele anului trecut creditorii au solicitat din nou intrarea în procedură de insolvenţă a fostului producător de utilaje agricole. Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a desemnat un nou lichidator, casa de insolvenţă Rovigo, care va reprezenta interesele creditorilor. Compania braşoveană a fost achiziţionată la începutul lui iulie 2007, contra 77 de milioane de euro, de către Flavus Investments, un vehicul de investiţii administrat de Centerra Capital Partners, care reprezintă interesele fondului de investiţii britanic Cheyne Capital.

Flavus intenţiona să dezvolte pe terenul fostei fabrici, amplasat avantajos în zona centrală a Braşovului, un proiect imobiliar. Investiţia a fost blocată însă, la finele anului 2007, ANAF numind societatea Info-Dip Insolvency din Braşov ca lichidator, iar aceasta a solicitat în instanţă anularea vânzării Tractorul. Mai mult, lichidatorul de la acea dată a imobilizat terenurile fostei fabrici, prin urmare acestea nu pot face obiectul dezvoltării nici unei investiţii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Conflictul a fost preluat de actualul lichidator, Rovigo. „Procesul este deschis oricărui rezultat, mă întreb însă dacă statul vrea cu adevărat să câştige această acţiune, deoarece părţile vor fi repuse în situaţia anterioară, prin urmare Flavus va trebui să-şi primească înapoi cele 77 de milioane de euro, la care mai mult ca sigur se vor adăuga penalităţi sau dobânzi“, spune, pentru Capital, avocatul Vasile Deleanu, managing partner al Rovigo. „După o estimare foarte generală, ar putea fi vorba de circa 100 de milioane de euro care trebuie restituite către Flavus Investment“, adaugă acesta.

Cum să vinzi a doua oară în pierdere
În cazul în care Rovigo câştigă, Tractorul va trece, din nou, în proprietatea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), însă situaţia s-ar putea complica şi mai mult, avertizează lichidatorul, care va deveni şi administratorul companiei. „Acolo sunt 2.300 de oameni care, la ora actuală, nu au cui să ceară socoteală pentru situaţia companiei, dar dacă aceasta ajunge la AVAS, se vor declanşa din nou proteste, pentru că oamenii vor cere protecţie din partea statului“, anticipează Deleanu. „Vom căuta alt cumpără­tor, însă în contextul ac­tual al pieţei nu ştiu dacă o vom vinde cu mai mult de 40 de milioane de euro, iar procedura va dura destul de mult timp“, completează reprezentantul Rovigo.

Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016