Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul sef al Agriculturii promite ca va plati la timp subventiile

noul-sef-al-agriculturii-promite-ca-va-plati-la-timp-subventiile

Petre Daea spune ca acesta este principalul obicetiv al mandatului sau, referindu-se si la Legea supermerketurilor dar si la plantele modificate genetic.


Asa cum era de asteptat, noii ministri au trecut fara emotii de audierile din comisii iar investirea noului guvern s-a facut in cursul zilei de miercuri, tot atunci avand loc si o prima sedinta a Executivului condus de Sorin Grindeanu.
 
Fara probleme a decurs si audierea lui Petre Daea, noul ministru al Agriculturii, care a fost validat in comisii cu 23 de voturi pentru si 11 impotriva, dupa ce raspuns foarte succint tuturor intrebarilor puse de senatori si deputati, legate de debirocratizare, cadastru sau intabulare, situatia industriei alimentare, camere agricole, fonduri europene.
 
La iesirea de la audieri, Petre Daea a facut si primele declaratii in fata jurnalistilor, vorbind despre plantele modificate genetic, Legea supermarketurilor si plata la timp a subventiilor.
 
„Cultivarea plantelor modificate genetic este o tema pe care ar trebui sa o abordam intr-o alta formula, decat o intrebare pur si simplu pentru un ministru, respectiv cu cercetarea, cu oamenii din productie, in asa fel incat sa vedem care este interesul statal, cat ne costa o asemenea decizie si ce cale trebui sa luam”, a raspuns Petre Daea unei intrebari care viza sustinerea sa pentru cultivarea plantelor modificate genetic, in conditiile in care in spatiul public au aparut informatii potrivit carora ar fi  de acord cu  OMG-urile si biotehnologiile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Intrebat ce parere are despre Legea supermarketurilor, in conditiile in care fostul sef de la Agricultura, Achim Irimescu, spunea ca este o lege proasta, ministrul propus al Agriculturii a afirmat ca aceasta va trebui aplicata din 2017, dar fara greseli.
„Trebuie sa o aplicam inca din 2017 ,pentru ca nimeni nu poata sa nu puna in miscare un act normativ care exista. Eu fac o pauza pentru a nu gresi in exprimare: sper ca mintea sa ma tina in stare sa nu fac greseli”, a precizat Daea.
 
In ceea ce priveste plata la timp a subventiilor pentru fermieri, de altfel primul obiectiv al viitorului ministru al Agriculturii, dar si al predecesorilor, Daea a mentionat ca va pune in aplicare „un program aprobat de poporul roman si asteptat de fermieri„.
 
„Categoric da, vom plati la timp subventiile. Eu nu vin cu intentii. Eu vin sa pun in aplicare un program aprobat de poporul roman si asteptat de fermieri, altminteri nu avem ce discuta. Eu nu am venit aici pentru a-mi completa CV-ul si nu este cazul. Nu am venit pentru ambitii personale sau orgolii. Am singura misiune: sa imi indeplinesc ceea ce mi-a incredintat partidul, o misiune pe care fermierii o asteapta. Misiunea se incredinteaza si nu se cere, ea se duce la indeplinire la timp si fara echivoc”, a adaugat Petre Daea. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016