Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noutati in industria carnii, noiembrie 2011
Noutati din industria carnii, in luna noiembrie. Raportul intermediar privind pesta porcina clasica, evolutia preturilor la carnea de porc si carnea de pasare.
Raportul intermediar privind pesta porcina clasica
ANSVSA a prezentat Comisiei Europene, pe 7 si 8 noiembrie, un raport intermediar referitor la supravegherea animalelor in ceea ce priveste pesta porcina clasica.
ANSVSA doreste sa obtina acordul Bruxellesului pentru reluarea exporturilor de carne de porc din Romania pe piata comunitara.
Raportul final trebuie prezentat la sfarsitul lunii noiembrie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Carnea de porc si de pasare
Conform studiilor elaborate de marii comercianti de carne de porc, in Europa numarul scroafelor scadea cu 500.000 in 2011.
in UE exista o supraproductie de carne de porc, un plus de 8% fata de necesar.
si la noi in tara s-a redus efectivele de scroafe de reproductie.Va creste pretul purceilor din import pentru fermierii din Romania care nu au propria lor reproductie.
Pretul carnii de porc creste, din cauza costului de productie. Scumpirea din ultima vreme de 11% se explica, prin marirea preturilor la furaje si cresterii cheltuielilor legate de normele de bunastare a animalelor.
in Romania sunt crescuti 5,3 milioane de porci, din care numai 1,4 milioane in exploatatii profesionale. Restul sunt in gospodariile populatiei.
Reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara va fi unul dintre subiectele inscrise pe agenda discutiilor dintre ministrul Valeriu Tabara si comisarul european pentru sanatate si politica consumatorului John Dali.
Ministrul Agriculturii a tinut sa precizeze ca va relua demersurile pentru introducerea taxarii inverse la carne. Pe de-o parte, el crede ca o astfel de masura ar reduce evaziunea fiscala in domeniu. Pe de alta parte, taxarea inversa ar limita importul de produse de calitate indoielnica.
Balanta comerciala externa pozitiva la carnea de pasare
Fata de anul 2007, in anul 2010 importurile de carne de pasare au scazut de la 126,7 mii tone la 99,3 mii tone, adica cu 20%. Exporturile de carne de pasare au crescut de la 1,8 mii tone la 58 mii tone in anul 2010, adica de 32 de ori mai mult. Noi exportam sortimente superioare (carne dezosata, piept, carne refrigerata, nu congelata).
Datorita preturilor mai mari ale preparatelor exportate, fata de cel al preparatelor importate, balanta comerciala valorica a schimburilor comerciale a crescut, de la 153% in anul trecut, la 177,9%, in acest an.
Avicultorii romani au un mare handicap, ei pratica preturi foarte mici la producator, printre cele mai mici din UE.
Tiberiu Lelescu
Director DADR Timis
Autor:
Tiberiu Lelescu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News