Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O decizie a europenilor i-a pus pe jar pe cultivatorii si procesatorii de tutun
Comisia Europeana a adoptat miercuri propunerea de revizuire a directivei privind produsele din tutun, care consta in norme noi si mai stricte privind modul in care pot fi fabricate, prezentate si comercializate acestea.
Mai precis, propunerea interzice utilizarea de tigarete, tutun de rulat si produse din tutun nefumigene cu arome caracteristice si prevede utilizarea obligatorie a avertismentelor de sanatate ilustrate de dimensiuni mari pe ambalajele tigaretelor si ale tutunului de rulat. Propunerea reglementeaza vanzarea transfrontaliera prin internet si prevede modalitati tehnice de combatere a comertului ilicit. in plus, sunt propuse masuri pentru produsele care nu au fost pana in prezent reglementate in mod specific, cum ar fi tigaretele electronice si produsele din plante pentru fumat. Tutunul pentru mestecat si tutunul pentru uz nazal vor face obiectul unor reglementari specifice privind etichetarea si ingredientele. Este mentinuta interdictia existenta privind tutunul pentru uz oral (tutunul snus), se arata intr-un comunicat al CE.
Directiva privind produsele din tutun in vigoare dateaza din 2001. De atunci, s-au inregistrat progrese stiintifice si evolutii ale pietei si internationale semnificative. De exemplu, au aparut noi dovezi privind substantele aromatizante utilizate in produsele din tutun si eficacitatea avertismentelor de sanatate. Noile categorii de produse, cum ar fi tigaretele electronice au intrat pe piata, iar strategiile de marketing recente implica utilizarea unor ambalaje si arome atractive. La nivel international, UE si toate statele sale membre au ratificat Conventia-cadru pentru controlul tutunului (CCCT) a OMS, care a intrat in vigoare in februarie 2005. in consecinta, unele dintre actualele dispozitii ale directivei au devenit caduce. De asemenea, statele membre au aplicat diverse strategii de reglementare care duc la o divergenta intre legislatiile statelor membre referitoare la fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun.
Noua propunere raspunde acestor evolutii si solicitarilor formulate de Parlamentul European si de Consiliul de Ministri, precum si propriului raport al Comisiei privind punerea in aplicare a directivei privind produsele din tutun, din 2007 si 2009, care a identificat domeniile care ar putea fi imbunatatite.
Propunerea prevede revizuiri majore ale directivei in vigoare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
In ceea ce priveste, etichetarea si ambalarea s-a decis ca toate pachetele de tigarete si tutun de rulat trebuie sa contina o avertizare de sanatate ilustrata combinata cu text care sa acopere 75% din partea anterioara si posterioara a pachetului si nu pot sa poarte elemente promotionale. Informatiile actuale privind gudronul, nicotina si monoxidul de carbon, care sunt percepute ca inselatoare, se inlocuiesc cu un mesaj de informare amplasat pe partea laterala a pachetului conform caruia fumul de tutun contine peste 70 de substante care cauzeaza cancer. Statele membre au in continuare posibilitatea sa introduca ambalaje generice in cazuri justificate in mod corespunzator.
Referitor la ingredientele, va fi introdus un format de raportare electronic pentru ingrediente si emisii. Propunerea prevede interzicerea tigaretelor, a tutunului de rulat tigari si a produselor din tutun nefumigene care au arome caracteristice, precum si interzicerea produselor cu in grad mare de toxicitate si un potential mare de dependenta.
La produsele din tutun nefumigene se mentine interdictia privind produsele din tutun pentru uz oral (tutun snus), cu exceptia Suediei care beneficiaza de o derogare. Toate produsele din tutun nefumigene trebuie sa poarte avertismente de sanatate pe principalele suprafete ale pachetului, iar produsele cu arome caracteristice nu pot fi comercializate. Noile categorii de produse din tutun necesita o notificare prealabila.
Totodata, se extinde domeniul de aplicare al directivei. Produsele care contin nicotina (de exemplu, tigaretele electronice) sub un anumit prag de nicotina sunt permise pe piata, dar trebuie sa poarte avertismente de sanatate; peste acest prag astfel de produse sunt permise numai in cazul in care sunt autorizate ca medicamente, precum terapiile de substituire a nicotinei. tigaretele din plante vor trebui sa poarte avertismente de sanatate.
In ceea ce priveste vanzarile transfrontaliere la distanta, sunt prevazute o notificare pentru vanzatorii cu amanuntul prin internet si un mecanism de verificare a varstei pentru a garanta ca produsele din tutun nu sunt vandute copiilor si adolescentilor.
Pentru stoparea comertului ilicit sunt prevazute un sistem de urmarire si localizare si caracteristici de securitate (de exemplu, holograme) pentru a garanta ca sunt comercializate in UE numai produsele care sunt conforme cu directiva.
Propunerea a fost adoptata in urma unei consultari ample a partilor interesate, inclusiv a unei consultari publice care a generat 85.000 de raspunsuri. in timpul pregatirii, a fost efectuata o evaluare detaliata a impactului, care a examinat efectele economice, sociale si de sanatate ale mai multor optiuni de politici avute in vedere. Mai multe studii externe au fost comandate in timpul procesului.
In etapa urmatoare, propunerea va fi discutata in Parlamentul European si in Consiliul de Ministri. Adoptarea propunerii este preconizata pentru 2014. Aceasta ar intra in vigoare incepand din 2015-2016.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura