Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carnea, laptele şi tutunul vor cântări mai mult în inflaţie


Preţurile la carne, lapte, tu-tun, medicamente, dar şi ta­rifele la poştă şi telecomunicaţii vor influenţa mai mult calculul inflaţiei în acest an, faţă de 2010, iar pâinea, energia ter­mică, îm­brăcămintea şi confec­ţiile vor avea o pondere mai redusă în indicele pre­ţurilor de consum (IPC).
Începând din ianuarie 2011, coeficienţii de ponderare utilizaţi la calculul IPC sunt obţinuţi pe ba­za cheltuielilor medii lunare pe gos­podărie rezultate din ancheta bu­getelor de familie realizată în a­nul 2009.

Comparând ponderile utilizate în 2010 cu cele curente, se observă o uşoară creştere a ponderii măr­furilor alimentare şi serviciilor con­comitent cu o uşoară scădere la mărfurile nealimentare.

Evoluţia ponderilor este inversă comparativ cu cea de anul trecut, când INS a anunţat o creştere a pon­derii mărfurilor nealimentare, concomitent cu scăderi uşoare la mărfurile alimentare şi servicii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Mărfurile alimentare şi-au ma­jo­rat ponderea în calculul IPC în acest an de la 37,39 la 37,45%. In­fluenţa determinantă au avut-o ma­jo­rările la subcategoriile „carne, pre­­parate şi conserve din carne“, unde ponderea a urcat de la 8,97 la 9,34%, precum şi la „lapte şi produse lactate“ şi zahăr, unde coeficienţii au avansat de la 5,12 la 5,43%, respectiv de la 1,56 la 1,61%.

Şi evoluţia preţurilor la peşte şi conserve din peşte va influenţa mai mult calculul inflaţiei în acest an comparativ cu 2010, după ce coeficientul de ponderare a urcat de la 1,1 la 1,26%.

La polul opus, subgrupele „produse de morărit şi panificaţie“ şi „fructe şi conserve din fructe“ şi-au redus ponderile în calculul IPC de la 7,91 la 7,63%, respectiv de la 2,45 la 2,35%. De asemenea, coeficienţii de ponderare pentru ulei, slănină, grăsimi, şi băuturi alcoolice au co­bo­rât de la 1,76 la 1,36%, respectiv de la 1,31 la 1,23%.

Citeşte mai mult în Săptămâna Financiară
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016