Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

O nouă ediţie a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale


Ce-a de-a treia ediţie a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale aduce bucureştenilor, de vineri până duminică, pe aleile din parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu-Siseşti, borşul moldovenesc cu lobodă şi ceapă verde, sarmale cu urdă în podbal, păstrăv la hârzov de brad, socată şi siropuri naturale.
De asemenea, producătorii maramureşeni au venit cu multe prăjituri de casă făcute după reţete tradiţionale. Prăjiturile de casă cu mac şi nucă sau cu umplutură de fructe (vişine sau gem), cu vanilie, parfait-ul de ciocolată cu nucă, pregătite de Rodica Ţiplea din Ocna Şugatag, au atras, de la deschidere, clienţi veniţi special să se răsfeţe cu bunătăţile pregătite ,,până târziu în noapte’ de gospodinele din Maramureş.

Binecunoscutul magiun de Topoloveni, premiat la Bruxelles, a venit, vineri, împreună cu sora sa mai mică, dulceaţa de căpşuni, fără zahăr, bogat în fibre alimentare.

“Dulceaţa de căpşuni este ieşită de doar cinci zile, aşa că aici este locul în care îşi face oficial ieşirea în lume. Este fără zahăr, doar cu fructoză naturală din măr. Am făcut doar 25.000 de borcane, vrem să obişnuim oamenii cu acest gust deosebit, dar şi un produs sănătos. Vom păstra câteva borcănele pentru ca în aprilie să le trimitem la Bruxelles, la comisia care se ocupă cu testarea produselor şi cred că pentru 2011 ne putem gândi la o nouă distincţie ‘Superior Taste Award’, ca şi cea obţinută de curând pentru magiun. Topoloveana, denumire ce va fi purtată de toate produsele noastre, se va extinde, luna viitoare, cu dulceaţa de cireşe, pe care cred că o vom lansa tot la acest târg’, ne-a spus Diana Sanciulov, reprezentanta societăţii Sonimpex Serv Com SRL.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Trucuri si sfaturi pentru livada ta de vis


Cum sa fiti intotdeauna sigur ca fructele pe care le mancati sunt 100 sanatoase infiintati-va propria dvs mini-livada Consumul regulat de fructe este esential pentru sanatatea dvs Absolut toti medicii si nutritionistii recomanda fructele si dupa cum probabil ati observat orice cura de detoxifiere a organismului orice regim alimentar ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Băcăuancele nu s-au lăsat mai prejos şi au pregătit un borş moldovenesc, ca la mama acasă, cu lobodă şi ceapă verde. Ionela Păliştean, din comuna Palanca, nu ne spune reţeta, dar ne asigură că, după borş, o porţie de sarmale cu urdă în podbal sau din cele ,,verzi’, făcute în frunze de sfeclă, este ,,obligatorie’. Totul, stropit cu un pahar cu suc din sirop natural de brad cu lămâie.

Clienţii târgului o ştiu deja pe Ionela Păliştean pentru păstrăvul său la hârzov de brad sau afumat, pregătit din păstrăvăria familiei din Palanca.

Cei care vor veni în acest weekend pe aleile din parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ‘Gheorghe Ionescu-Siseşti’ vor putea cumpăra un hârzov de brad cu cinci păstrăvi la 60 de lei sau o bucată afumată la 10 lei. O porţie de sărmăluţe va fi la cinci lei, iar una de borş moldovenesc, tot cinci lei. Ionela spune că la ei în sat tot mai multe femei îşi pregătesc produsele tradiţionale într-o bucătărie mare, autorizată prin programul Good Food, pentru a le vinde celor prea ocupaţi sau neobişnuiţi cu gătitul preparatelor migăloase.

Pentru cei care apreciază brânzeturile, Poponeci Ion din Şirnia, judeţul Braşov, a venit cu mai multe sortimente făcute din laptele celor 140 de oi şi 14 vaci mulgătoare ale familiei. Cu toate că preţurile sunt aceleaşi ca pe piaţa din Braşov, aici vânzarea e ceva mai bună pentru că preparatele familiei sunt mai bine apreciate. Brânzeturile din lapte de vacă sau oaie sunt pregătite în gospodăria familiei. Acum, Ion Poponeci a învăţat că bucureştenilor le place mai mult brânza veche de oaie decât caşul şi a scos special pentru acest târg o butie din beci. Dar oamenii cumpără şi caşul afumat şi burduful în membrană naturală şi urda de vacă cu mărar. Pentru cei care nu şi-au pus suficienţi bani de-o parte, nea Ion spune că va deschide o listă, să le dea pe datorie.

“Cea de a treia ediţie a Târgului aduce, într-o zi caldă, tocmai bună de ieşit în parc, la noi, la cumpărături, berea de tip Pilsen, un nou sortiment de bere, denumit Ploll – saloon pils. În prezent, se află în fază de testare la firma Martens, din Galaţi. Povestea acestei beri a început în anul 1888, atunci când Amelia Ploll, succesoarea lui Josef Ploll, anunţa în presa vremii lansarea unui nou sortiment de bere. Dar e mai bună băută, aici, lângă un păstrăv, sau o porţie de sarmale’, ne spune Daniela Popa, reprezentantul firmei organizatoare, Media Link Business.

Istoria berii e chiar pe sticlă – ‘Subsemnata aduc la cunoştinţa onor public că, de astăzi, pun în consumaţiune bere PILSEN de salon şi bere Granat de primă calitate, lucrată după sistemul fabricei din Bohemia. Succesoră Jozef Ploll – Amelia Ploll’ – se spunea în anunţul din presa vremii, care se regăseşte acum pe eticheta sticlelor de bere Ploll.

În această ediţie, persoanele care vor cumpăra produse în valoare de peste 100 lei vor putea câştiga preparate din carne, lactate, dar şi marele premiu, un week-end la munte. Câştigătorii vor fi desemnaţi în urma tragerii la sorţi, care va avea loc sâmbătă, la ora 16.00.

Evenimentul se desfăşoară în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Siseşti”, în perioada 18 – 20 iunie 2010, orele 9.00 – 18.00.

Târgul îmbie bucureştenii cu multe alte produse, toate ecologice, fără conservaţi, şi gustoase după cum le laudă producătorii.

Târgul, organizat de firma Media Link Business, în fiecare sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 – 18.00, este sprijinit de Federaţia Naţională de Agricultură Ecologică.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

O nouă ediţie a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Daniel Cotofan spune: Avocado trebuie tuns? A crescut la înălțime de un metru
11 Mai 2019 09:32:57
Raspunde la intrebare
Ionică Simona Elena spune: Bună ziua ! Cum pot să intru în posesia a 4 scrofițe în jur de 30 Kg și care este pretul final la cele 4 scrofițe. Cum pot să intru în posesia lor? Va multumesc
10 Mai 2019 13:31:33
Raspunde la intrebare
Ionică Simona Elena spune: Bună ziua ! Cum pot să intru în posesia a 4 scrofițe în jur de 30 Kg și care este pretul final la cele 4. Cum pot să intru în posesia lor ? Va multumesc! Rog seriozitate
10 Mai 2019 13:21:17
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Stratul extern al scoartei copacilor batrani care este format din tesuturi moarte. In timp acestea s ...

Planta aromatica bienala cu tulpina de 60-100 cm ramificata. Fructifica numai in al doilea an de veg ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016