Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O nouă strategie de adaptare a sistemului de irigaţii din România va fi finalizată în maxim o lună


Ministerul Agriculturii va finaliza în cel mult o lună o strategie de adaptare a sistemului de irigaţii din România, în noile condiţii în care sectorul nu mai poate fi subvenţionat, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, la finalul întâlnirii cu comisarul european pentru schimbări climatice, Connie Hedegaard.
"Într-o lună vom finaliza o strategie de adaptare a sistemului de irigaţii cu noile condiţii în care nu mai putem subvenţiona sectorul din 2010, principalele orientări fiind cele pentru economia de energie şi de apă", a spus Dumitru.

Acesta a precizat că, în pofida faptului că din 2010 producătorii agricoli nu mai beneficiază de subvenţii pentru efectuarea irigaţiilor, în acest an au fost contractate pentru irigat peste 413.000 hectare de culturi agricole.

"Este un lucru bun şi încurajator pentru noi. Recent, am venit din Spania care sunt foarte bine dotaţi, ei şi-au adaptat sistemele de irigaţii astfel încât consumul şi costurile să scadă substanţial. Aceasta va fi şi strategia noastră", a explicat Dumitru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit sursei citate, o parte din strategie ar putea fi pusă în aplicare cât mai rapid deoarece există un program de reabilitare derulat cu fonduri şi cu experţi ai Băncii Mondiale.

"Am mers pe ideea reabilitării sistemului de irigaţii din fonduri de la Banca Mondială pentru reducerea energiei şi apei utilizate. Avem, de asemenea, un target pe investiţiile care se fac prin Fondul European pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurală /FEADR/ care trebuie garantate cu o reducere a consumului de energie şi apă de 10 la sută", a precizat Dumitru.

În urma întâlnirii avute cu comisarul european pentru schimbări climatice, ministrul Agriculturii a discutat pregătirile efectuate de România în acest domeniu dar şi măsurile finanţate în agricultură pentru pregătirea în domeniul schimbărilor climatice.

"Mă refer aici la adaptarea sistemului de irigaţii, la producţia de energie regenerabilă, la încurajarea investiţiilor în acest domeniu. Am discutat cu comisarul european şi alte proiecte de colaborare în acest domeniu, dar şi rolul pe care îl poate avea agricultura la rezolvarea schimbărilor climatice şi nu doar la generarea acestor probleme", a adăugat şeful de la agricultură.

La rândul său, comisarul european, Connie Hedegaard, a menţionat că schimbările climatice trebuie să includă agricultura într-un mod inteligent pentru toate ţările UE.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016