Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oameni gospodari: Grupul de Acţiune Locală Valea Siretului de Sus


Grupul de Acţiune Locală “Valea Siretului de Sus” a fost înfiinţat pentru a sprijini zona de SV a judeţului Botoşani (Comunele Băluşeni, Corni, Coşula, Cristeşti, Curteşti, Tudora, Vlădeni, Vorona) şi zona de SE a judeţului Suceava (Oraşul Liteni).
Pentru aceasta trebuie realizat un Plan de Dezvoltare Locală ce va fi depus pentru selecţie în cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Autoritatea de Management pentru PNDR. In urma acestei proceduri de selecţie vor fi desemnate Grupurile de Actiune Locală (GAL) funcţionale. GAL-urile functionale vor putea implementa măsuri din Planul de Dezvoltare Locala prin fondurile Axei IV Leader a PNDR. Ne dorim ca şi GAL-ul nostru să fie ales funcţionabil şi să fie finanţat, se arată pe blogul grupului.

Valea Siretului de Sus (zona SV a Judetului Botosani si SE a Judetului Suceava) este o zona cu foarte mult potential de dezvoltare agricola, economica, culturala si turistica, ceea ce a incurajat un grup de 9 primarii ale 8 comune si 1 oras sa dezvolte un proiect nou- un grup de initiativa locala, care sa dezvolte proiecte si sa dezvolte aceasta zona de NE a Romaniei.

Grupul de Actiune Locala Valea Siretului de Sus a fost constitui in luna iulie si este format din 9 localitati, cu 32 de membri fondatori: comunele Baluseni, Corni, Cristesti, Cosula, Curtesti, Tudora, Vladeni, Vorona din jud. Botosani si orasul Liteni din jud. Suceava.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Discutiile prealabile au inceput inca din anul 2007, la care au fost invitate mai multe comune printre care: orasul Bucecea, Frumusica, com. Braesti, Copalau, Corni, Cosula, Cristesti, Leorda, Tudora, Varfu Campului, Vaculesti, Vladeni, Vorona din jud. Botosani.

Scopul asociaţiei este de apromova drepturile şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în zonele rurale prin aplicarea de strategii de dezvoltare economică, socială, culturală şi spirituală împreună cu membrii comunităţilor rurale, îmbunătăţirea calităţii serviciilor, infrastructurii, atragerea fondurilor externe nerambursabile pentru finanţarea investiţiilor necesare realizării acestora, dar şi atragerea de orice alte fonduri.

Se doreste, in acelasi timp, pastrarea traditiilor prin promovarea acestora la nivel national si international si oferirea unei perspective mai bune a locuitorilor teritoriului GAL.

Membrii fondatori ai GAL-ului nu sunt doar persoane din mediul public (primarii), ci sunt implicati si actori ecomonici locali, firme, biserici, alte asociatii cu programe sociale etc.

Cateva informatii statistice GAL:
Total locuitori: 53.073 persoane, suprafata: 623 km2, Retea de drumuri: 764km, racordari la utilitati: 50%.

Specificul zonei: culturi agricole reprezentative (culturile de porumb, cartofi si grau), cresterea animalelor (gaini, bovine, oi), pomicultura (meri, pruni).

GAL-ul Valea Siretului de Sus este la inceput de drum, dar potentialul identificat si proiectele de viitor ce pot fi dezvoltate doresc sa puna in valoare si sa promoveze la nivel national si international capacitatea locala de dezvoltare, cu sprijinul intregii comunitati.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016