Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oamenii de stiinta au invatat spanacul sa trimita e-mailuri

oamenii-de-stiinta-au-invatat-spanacul-sa-trimita-e-mailuri

Inginerii agronomi de la MIT au invatat spanacul sa trimita e-mailuri. Desi suna a poveste SF, aceasta noutate este reala si aplicabila agriculturii contemporane dintr-un motiv foarte bun.


Prin intermediul nanotehnologiei (cipuri si tranzistori extrem de mici in dimensiune) inginerii agronomi de la MIT au reusit sa faca spanacul o planta care poate comunica electronic cu fermierul. Da, acesta poate trimite e-mailuri. 
 
Spanacul pe care s-a testat tehnologia poate detecta materiale explozive si apoi sa anunte prin e-mail destinatarul de acest lucru. 
 
Raspunsul e unul destul de simplu, chiar daca nu ne gandim din prima la acest aspect: explozibilii contin nitroarome care pot fi detectate de radacinile spanacului. Astfel de indicatori sunt deseori gasiti in mine. Odata identificati, spanacul se foloseste de nanotuburile din carbon pentru a emite un semnal. Acesta este apoi citit de o camera cu infrarosu si trimis sub forma de alerta destinatarului. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acest experiment face parte dintr-un domeniu mai larg de cercetare care implica ingineria componentelor electronice si a sistemelor in plante. Tehnologia este cunoscuta sub numele de „nanobionica plantelor” si este efectiv procesul de a le oferi plantelor noi abilitati.
 
"Plantele sunt chimisti analitici foarte buni", explica profesorul Michael Strano care a condus cercetarea. „Au o retea extinsa de radacini in sol, preleveaza in mod constant ape subterane si au o modalitate de auto-alimentare a transportului apei in frunze".
 
"Aceasta este o demonstratie noua a modului in care am depasit bariera de comunicare intre plante si oameni", adauga el.
 
In timp ce scopul acestui experiment a fost detectarea explozivilor, Strano si alti oameni de stiinta cred ca ar putea fi folosit pentru a ajuta cercetatorii sa-i avertizeze pe poluatori si alte conditii de mediu.
 
Datorita cantitatii mari de date absorbite de mediul inconjurator, acestea sunt situate in mod ideal pentru a monitoriza schimbarile ecologice.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016