Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oficial european: agricultura poate fi un aliat semnificativ împotriva încălzirii globale


Conform deputatuluiStéphane Le Foll (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Franţa), agricultura poate fi un aliat semnificativ împotriva încălzirii globale. În prezent, agricultura reprezintă aproape 9% din emisiile de gaze cu efect de seră şi dioxid de carbon ale UE, aceasta fiind în acelaşi timp expusă consecinţelor încălzirii globale. Le Foll a explicat care sunt paşii necesari pentru o politică agricolă ecologică.
Sunt obiceiurile noastre de consum în schimbare?

În opinia mea, schimbările în obiceiurile de consum sunt deja remarcabile şi vor continua în viitor. Consumăm din ce în ce mai puţină carne, deşi personal nu sunt în favoarea eliminării acesteia din alimentaţie. Trebuie să ne menţinem o alimentaţie diversificată.

A existat un moment în trecut când unii din noi credeau că vom ajunge să consumăm pastile cu conţinut de proteine. Îmi aduc aminte de aceste previziuni, când ne imaginam indivizi care consumau în fiecare zi pastile cu conţinut de proteine din cutii mici, iar acestea le erau de ajuns.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Consider că viitorul va reprezenta o revenire la un regim alimentar foarte divers şi că va încuraja mai degrabă ideea mesei ca modalitate de interacţiune între indivizi.

Vom avea suficientă hrană pentru toată lumea?

Estimările arată că până în 2050 populaţia va creşte cu trei miliarde. Eu cred că este foarte posibil să putem asigura tuturor hrana necesară [...] condiţia pentru acest lucru fiind dezvoltarea modelelor de agricultură. De 20 de ani anumite regiuni specifice ale globului sunt specializate în hrănirea întregului glob, însă acest lucru nu mai funcţionează.

Prin urmare, combinaţia între capacitatea de producţie a agriculturii şi protejarea mediului înconjurător va permite elaborarea unor noi modele de producţie.

Cum pot contribui agricultorii la eforturile de atenuare a încălzirii globale?

Agricultura are două obiective majore în acest sens. În primul rând, trebuie să reducă emisiile de gaze cu efect de seră şi să consume mai puţină energie fosilă.

În al doilea rând, agricultura trebuie să promoveze stocarea carbonului în sol, care poate fi realizată prin [...] acoperirea vegetală a solului şi fixarea carbonului în plante prin intermediul fotosintezei şi prin capacitatea solului de a funcţiona ca rezervor.

Trebuie luat în considerare că în prezent în Europa există 70 de miliarde de tone de carbon sechestrate în sol. Acest număr este echivalentul a 30 de ani de stocare pentru toată Europa.

În momentul de faţă nu avem o politică de tranziţie spre o agricultură ecologică. O astfel de strategie trebuie pusă în aplicare cât de curând, prin reorientarea spre modele de producţie durabile, care favorizează fotosinteza şi care menţin capacitatea solului de a depozita carbon.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016