Un grup de studenţi olandezi se află zilele acestea la Buzău şi învaţă cum se face agricultură pe meleagurile noastre. Deşi pare greu de crezut, viitorii specialişti susţin că au ce învăţa de la noi mai ales din punct de vedere economic. Invitaţi ai Colegiului Agricol în cadrul unui proiect european, olandezii văd cum se face agricultură cu bani puţini, fără finanţare de la stat.
Sunt studenţi ai unei facultăţi de agricultură ecologică şi au venit în cadrul unui schimb de experienţă, au vizitat tot felul de locuri care au legătură cu agricultura, o fermă de vite, profilată pe producţia de lapte şi produse lactate, crame şi ferme viticole, precum şi exploataţii legumicole.
„Pentru olandezi este prima experienţă de acest fel în afara ţării lor, însă urmează să meargă şi în alte ţări înscrise în proiect. În mod cert, olandezii au un mod de gândire pozitiv şi au remarcat în primul rând lucrurile bune din agricultura judeţului Buzău. Ei apreciază talentul de a improviza al românilor”, ne-a spus Nicolae Vasile, directorul lieului agricol..
Şocaţi de metoda noastră
„Câteodată sunt şocaţi pentru că ei sunt foarte mult ajutaţi de stat cu subvenţii, cu proiecte”, prof. Nicolae Vasile, directorul Colegiului Agricol.
Citeste mai mult in Adevarul.
Sunt studenţi ai unei facultăţi de agricultură ecologică şi au venit în cadrul unui schimb de experienţă, au vizitat tot felul de locuri care au legătură cu agricultura, o fermă de vite, profilată pe producţia de lapte şi produse lactate, crame şi ferme viticole, precum şi exploataţii legumicole.
„Pentru olandezi este prima experienţă de acest fel în afara ţării lor, însă urmează să meargă şi în alte ţări înscrise în proiect. În mod cert, olandezii au un mod de gândire pozitiv şi au remarcat în primul rând lucrurile bune din agricultura judeţului Buzău. Ei apreciază talentul de a improviza al românilor”, ne-a spus Nicolae Vasile, directorul lieului agricol..
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Şocaţi de metoda noastră
„Câteodată sunt şocaţi pentru că ei sunt foarte mult ajutaţi de stat cu subvenţii, cu proiecte”, prof. Nicolae Vasile, directorul Colegiului Agricol.
Citeste mai mult in Adevarul.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News