Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Olt: 12 incendii la vegetaţia uscată în ultimele 24 de ore
Echipajele de pompieri din judeţul Olt au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a 12 incendii de vegetaţie uscată care ameninţau să se extindă şi la păduri, culturi agricole, gospodării.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, a anunţat miercuri că echipajele de pompieri din judeţ au intervenit pentru stingerea a 12 incendii de vegetaţie uscată şi în jurul orei 14 două echipaje erau încă în teren pentru a stinge incendii de vegetaţie uscată în comunele Valea Mare, unde flăcările se întindeau spre zonele locuite şi în comuna Gârcov, unde focul ameninţa culturile agricole.
Reprezentantul ISU Olt a spus că au ars în perioda de timp menţionată aproximativ 50 de hectare de vegetaţie uscată. Băsăşteanu a arătat că marţi a existat pericolul ca în localităţile Mărunţei şi Tătuleşti incendiile de vegetaţie uscată să se propage şi la pădurile aflate în apropiere iar la Slatina flăcările au făcut scrum opt hectare de vegetaţie uscată din apropierea unei fabrici şi a unui drum judeţean.
"Cu toate eforturile depuse de militarii din cadrul Inspecţiei de Prevenire care au intensificat controalele şi instruirile pe linia prevenirii incendiilor la mirişti şi vegetaţie uscată, în ultima perioadă numărul intervenţiilor pentru stingerea incendiilor de vegetaţie a crescut îngrijorător. În ultima săptămână am avut şi câte zece incendii pe zi, pentru că această perioadă este după încheierea recoltatului păioaselor. La fel s-a întâmplat şi anul trecut, când au fost zile şi cu 30 de intervenţii pentru stingerea flăcărilor de pe mirişti. Atunci aceste incendii au făcut şi victime", a adăugat Alin Băsăşteanu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Deşi arderea miriştilor şi vegetaţiei uscate se face numai după obţinerea acordului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi permisului de lucru cu foc iar focul trebuie supravegheat, aceste norme nu se respectă. Până acum nu a fost sancţionată vreo persoană care a incendiat necontrolat vegetaţie uscată, deoarece nimeni nu a fost prins punând foc.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News