Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Olt: 170 de tone de macese, exportate in Olanda


Direcţia Silvică Olt a încheiat anul acesta un contract pentru a exporta în Olanda 170 de tone de măceşe, o cantitate mult mai mare decât cea exportată în anii precedenţi, deoarece s-a constatat că sunt foarte multe persoane care doresc să culeagă şi să vândă aceste fructe şi pot fi onorate şi comenzi mari.
Şeful Direcţiei Silvice Olt, Cătălin Matei, a declarat joi, pentru Agerpres, că pentru a colecta întreaga cantitate de măceşe pentru care s-au încheiat contracte cu firma olandeză s-a apelat atât la angajaţii ocoalelor silvice, cât şi cetăţenii care nu sunt angajaţii instituţie, dar au dorit să culeagă şi să vândă fructele menţionate, preţul fiind de 1,4 lei pentru fiecare kilogram de măceşe.

Matei a precizat că anul trecut s-a exportat o cantitate de 120 tone de măceşe unor firme din domeniul farmaceutic şi pentru că în timp s-a constatat că sunt multe persoane care doresc să culeagă şi să valorifice măceşele în judeţul Olt, s-a decis creşterea cantităţilor pentru care se încheie contracte de livrare la export.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Avem contracte cu o firmă din Olanda care produce piure pentru bebeluşi. Trebuie să livrăm 170 de tone de măceşe şi deja am trimis 94 de tone, urmează să trimitem vineri încă 35 de tone şi probabil că într-o săptămână, maximum două, ne vom onora în întregime contractele. Preţul de achiziţie al măceşelor considerăm că este bun, de 1,4 lei pe kilogram, în condiţiile în care o persoană culege în medie pe zi câte 35-40 de kilograme", a spus Cătălin Matei. Acesta a menţionat că după ce sunt colectate de la culegători, măceşele sunt sortate, puse în lădiţe, apoi depozitate la temperaturi scăzute până la livrare. Şeful Direcţiei Silvice spune că prin exportul de măceşe instituţia îşi va mări venitul subţiat de preţul scăzut al materialului lemnos şi de criza economică.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016