Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Olt: Investitii de un mil. euro la Legumicola Plesoiu
Recunoscută de Ministerul Agriculturii ca grup de producători chiar din 2007, când s-a înfiinţat, Cooperativa Agricolă Legumicola Pleşoiu din Olt intenţionează să investească aproximativ 1 milion de euro până la sfârşitul anului în curs pentru a-şi spori forţa de producţie cu un depozit de legume, două maşini speciale de transport, o instalaţie de sortat şi două dispozitive de cântărit.
"Vom investi cei aproximativ un milion de euro pentru a deveni competitivi. Vrem să devenim un jucător important pe piața legumelor din România. Pentru viitor, avem în vedere și o unitate de procesare a produselor care nu pot fi vândute în stare proaspătă", informează Florin Ciobanu, directorul executiv al Legumicola, citat de Gazeta de Olt.
În prezent, societatea deţine, cumulat, 65 ha (40 ha sunt solarii - spaţii protejate), însă alţi 225 de mici fermieri din zonă, cu o suprafaţă însumată de 240 ha, au depus deja cererea de a intra în Grup. Solicitările lor, anunţă Legumicola, vor fi discutate, cât mai curând, în cadrul Adunării Generale, care va porni de la principiul că situaţia devine tot mai greu de gestionat pe măsură de numărul de membri creşte.
Asta deoarece mulţi dintre ei preferă să le vândă marfa, la poartă, samsarilor care oferă câţiva lei în plus faţă de ceea ce ar primi de la Legumicola. "Am mai avut experiențe nefericite când fermieri care vroiau să facă parte din grup își vindeau produsele la samsari. Ar trebui să avem pârghiile de a stabili un preț măcar săptămânal al produselor. Cu cât sunt mai mulți membri, cu atât situația este mai greu de gestionat. O să analizăm cererile și o să vedem dacă este oportună primirea de noi membri", afirmă Florin Ciobanu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
O altă chestiune de care va ţine cont Adunarea Generală este legată de faptul că în general oamenii nu stăpânesc cu acte în regulă terenurile pe care le lucrează. Pământurile în cauză fie sunt moştenite, fie le aparţin rudelor, iar cei care le administrează nu caută să devină proprietari pentru că tarifele practicate de instituţiile care eliberează astfel de documente sunt prea ridicate pentru buzunarele lor.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News