Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Orasul Tarnaveni preia modelul San Salvo. Agricultorii, uniti sub o singura umbrela

orasul-tarnaveni-preia-modelul-san-salvo-agricultorii-uniti-sub-o-singura-umbrela

Primarul din orasul Tarnaveni a anuntat ca localitatea pe care o conduce preia modelul San Salvo. Toti agricultorii vor fi uniti sub o singura umbrela, astfel incat fondurile europene sa poata fi mai usor accesate.


"Am incercat sa aducem de la San Salvo modelul de asociere. Spun acest lucru deoarece, in urma cu 30 de ani, San Salvo, fiind o zona preponderent agricola, avea mari probleme cu locurile de munca, cu valorificarea produselor agricole. Fiind cea mai mare zona de productie a piersicilor din Italia, de asemenea au foarte multe livezi cu portocali, maslini, vita-de-vie si comercializau destul de greu productia. Au facut o miscare foarte inteligenta, ceea ce la noi nu prea tine, din pacate, aproape toti producatorii s-au asociat. Acum au o asociatia cu 888 de membri, dintr-o populatie de 20.0000 de locuitori, iar zona este axata acum pe turism si pe agricultura. Au accesat astfel fonduri europene si au construit un depozit pentru pastrarea productiei si de acolo le pot trimite peste tot, nu doar in Italia", a declarat, pentru Agerpres, Sorin Meghesan.
 
El a adaugat ca a avut cateva intalniri pentru a fi gasita o solutie in vederea unei astfel de asociatii si ca spera ca pana la sfarsitul anului sa reuseasca acest demers.
 
Primarul din Tarnaveni a precizat ca a avut discutii cu circa 30 de producatori din mai multe domenii de activitate si le-a explicat beneficiile unei asocieri, dupa experienta oraselului italian.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Din pacate, in Romania, tot ce inseamna asociatie parca iti provoaca repulsie, dar pot sa spun ca - daca pot folosi cuvantul in aceasta perioada - au fost pozitivi si deschisi la idee. Sper ca in acest an sa reusim sa ii convingem si sa constituim acea asociatie", a aratat Sorin Meghesan.
 
Edilul a precizat ca asociatia din San Salvo este una de succes si ca, pe langa crearea a numeroase locuri de munca, a contribuit si la dezvoltarea comunitatii locale.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016