Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ordinul 111 al ANSV a intrat in vigoare de la 1 februarie. Situatia din piete este reflectata, azi, in presa centrala.
Producatorii din piete nu respecta prevederile Comisiei Europene care interzic vanzarea de produse lactate si carne fara eticheta si ambalaj in vid. Taranii se plang ca nu stiu de noile norme, desi in ianuarie s-a desfasurat o campanie de informare. Autoritatile fac controale de verificare, dar nu aplica inca amenz, scrie Gardianul
In halele special amenajate din piete, taranii vand lapte, oua si branzeturi fara sa respecte normele Comisiei Europene (CE), reglementari prin care producatorii sunt obligati sa infolieze si sa eticheteze alimentele. In Piata Drumul Taberei din Capitala, un baiat tanar si slabut, care poarta un ecuson inscriptionat cu numele lui, Nelutu, tocmai cantareste unui client un kilogram de cascaval afumat traditional romanesc, apoi impacheteaza produsul intr-o punguta transparenta din plastic. Cumparatorul scoate din portofel 30 de lei, achita casul afumat si pleaca din magazin. Intrebat daca a fost informat ca de la 1 februarie, adica de duminica, trebuia sa aiba aparat de infoliat branza prin vidare, Nelutu a inceput sa rada si sa dea din umeri.
In Hala Cico de lângă Piaţa Obor, comercianţii vindeau luni brânză şi alte lactate fără să fie ambalate sau etichetate. Clienţii ştiau despre cum trebuie să primească produsele, dar nu reacţionau. „Am ştiut de această normă europeană, dar nu am primit de la casa de marcat o etichetă cu informaţii despre produs. Ştiu că trebuia să primesc. Brânza asta poate să fie stricată, dar nu am ce face. Cred că trebuia să o cer eu“, a declarat un client pentru Cotidianul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura