Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Avem 10 proiecte incluse in PNRR

oros-madr-avem-10-proiecte-incluse-in-pnrr

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, anunta ca in PNRR au fost incluse 10 proiecte importante pentru agricultura.


"Pentru Programul National de Rezilienta si de Relansare economica am pregatit 10 proiecte si asteptam rezultatele de la Comisia Europeana. Aceste proiecte incearca sa acopere, sa fie in complementare, cu ceea ce avem in Programul National Strategic si in programele derulate de la bugetul national. In afara de acea strategie de gestionare a apei, care este necesara, si unde avem 6,5 miliarde de euro pentru irigatii, desecare, drenaj si prevenirea desertificarii. Ne bazam pe acest PNRR ca sa finalizam tot ceea ce inseamna gestionarea apei. Avem centre regionale si colectare produse, avem centre colectare lana - trei, un proiect depus de 15 milioane (de euro n.r.), iar pentru Banca de Resurse Genetice, un proiect de 30 de milioane, depus la CE. Pentru invatamantul profesional, cele 57 de licee si la fiecare inca 5 ferme didactice care sa deserveasca acele licee in invatamantul dual, iarasi avem un proiect, precum si unul pentru accelerarea tranzitiei agro-ecologice pentru pietele locale si piata publica", a precizat Oros.
 
Ministrul Agriculturii sustine ca "pe ultima suta de metri" a fost depus si un proiect pentru a acoperi productia de carne de porc, insa acesta trebuie sa se deruleze in paralel cu stoparea pestei porcine africane sau cel putin cu localizarea ei, in caz contrar existand pericolul falimentarii fermierilor care vor investi.
 
"Impreuna cu colegii am gandit un proiect care sper sa fie aprobat pentru a acoperi productia de carne de porc, care din nefericire a ajuns la 25% si nu avem timp acum sa dezbatem care au fost cauzele acestei situatii, unde am incercat sa fundamentam rezilienta in ceea ce priveste carnea de porc, intarirea capacitatii de biosecuritate precum si bunastarea superioara pentru animale. Incercam sa finantam din aceste resurse PNRR relansarea reproductiei la porcine. Sigur aceasta nu o putem face daca in paralel nu reusim sa stopam pesta porcina africana, pentru ca a investi in capacitati de reproductie si de ingrasare atata vreme cat pesta porcina africana nu este cel putin localizata, este foarte riscant, pentru ca fermierii care vor aplica si vor investi au acest pericol: sa fie falimentati la fel cum din 2017 au fost falimentati din nefericire foarte multi fermieri", a explicat ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Oros a mai spus ca in bugetul MADR din acest an au fost alocate mai multe fonduri pentru sistemul antigrindina decat anul trecut, respectiv 110 milioane de lei, iar pentru irigatii din bugetul national "au fost prinse 350 de milioane lei, in timp ce media anilor 2017-2019 a fost de 176 de milioane de lei".
 
In ceea ce priveste continuarea programelor aflate in derulare, seful MADR a transmis ca toate aceste programe vor fi continuate, chiar daca la inceput sumele bugetate vor fi mai mici, pana la rectificare. El a reamintit ca programul Tomata se va transforma intr-unul pentru sustinerea legumelor in spatii protejate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016