Oros, MADR: Nu stiu ce se va intampla cu castravetii
Publicat la data de 02 Aug. 2021 in:
Stiri Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune intr-o intalnire cu mai multi fermierii ca nu stie "ce se va intampla cu castravetii". Iata de ce!
“Pretul sigur este reglat si de piata, de contractele pe care le-au facut sau nu le-au facut inainte. Sunt ani in care productiile sunt prea mici, sunt ani in care nu s-au facut contracte inainte, iar cei care comercializeaza nu isi respecta contractele, nu cred ca a fost o supraproductie atat de mare incat doar supraproductia sa fie motivul scaderii preturilor. E vorba si de marketing si de contractele pe care le semnezi atunci cand iti instalezi o cultura", a spus el, raspunzand informatiilor prezentate de presa potrivit carora multi legumicultori isi arunca productia.
Intrebat daca ministerul are in vedere o campanie de sustinere a produselor romanesti, in conditiile in care se importa foarte multe produse alimentare, Adrian Oros a spus ca personal se implica in sustinerea producatorilor romani.
"Am facut acest lucru si cand nu eram ministru al Agriculturii si o sa il fac si dupa ce nu o sa mai fiu ministru al Agriculturii. Dar aici solutia promovarii produselor romanesti si sustinerii fermierilor romani trebuie sa vina din mai multe parti", a spus Oros.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
El a adaugat ca statul trebuie sa aiba in vedere si "practicile comerciale neloiale, relatia contractuala intre micul producator si procesator, care sigur in Romania de regula sunt romani, si comerciantul dominant, care din nefericire in Romania nu e roman".
Adrian Oros a spus ca si producatorii trebuie sa aiba o productie predictibila din punct de vedere al cantitatii, calitatii si ritmicitatii, "astfel incat sa poata semna contracte pe un anumit termen".
Totodata, ministrul considera ca rolul cel mai mare in sustinerea produselor romanesti il are consumatorul.
"Cel mai mare rol in sustinerea produselor romanesti il are cumparatorul: fiecare dintre noi trebuie sa cautam sa cumparam produse romanesti, trebuie sa ne invatam copiii, si in familie si la scoala, ca produsele romanesti sunt cele mai bune. Acest lucru se face peste tot in Europa. Si atunci o sa avem si noi in curand niste consumatori responsabili care vor cauta in primul rand produse romanesti si produse proaspete si sanatoase", a declarat Adrian Oros.
Ministrul a subliniat ca, desi uneori produsele autohtone sunt mai scumpe, banii platiti pentru acestea raman in tara.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>