Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Nu stiu ce se va intampla cu castravetii

oros-madr-nu-stiu-ce-se-va-intampla-cu-castravetii

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune intr-o intalnire cu mai multi fermierii ca nu stie "ce se va intampla cu castravetii". Iata de ce!


“Pretul sigur este reglat si de piata, de contractele pe care le-au facut sau nu le-au facut inainte. Sunt ani in care productiile sunt prea mici, sunt ani in care nu s-au facut contracte inainte, iar cei care comercializeaza nu isi respecta contractele, nu cred ca a fost o supraproductie atat de mare incat doar supraproductia sa fie motivul scaderii preturilor. E vorba si de marketing si de contractele pe care le semnezi atunci cand iti instalezi o cultura", a spus el, raspunzand informatiilor prezentate de presa potrivit carora multi legumicultori isi arunca productia.
 
Intrebat daca ministerul are in vedere o campanie de sustinere a produselor romanesti, in conditiile in care se importa foarte multe produse alimentare, Adrian Oros a spus ca personal se implica in sustinerea producatorilor romani.
 
"Am facut acest lucru si cand nu eram ministru al Agriculturii si o sa il fac si dupa ce nu o sa mai fiu ministru al Agriculturii. Dar aici solutia promovarii produselor romanesti si sustinerii fermierilor romani trebuie sa vina din mai multe parti", a spus Oros.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
El a adaugat ca statul trebuie sa aiba in vedere si "practicile comerciale neloiale, relatia contractuala intre micul producator si procesator, care sigur in Romania de regula sunt romani, si comerciantul dominant, care din nefericire in Romania nu e roman".
 
Adrian Oros a spus ca si producatorii trebuie sa aiba o productie predictibila din punct de vedere al cantitatii, calitatii si ritmicitatii, "astfel incat sa poata semna contracte pe un anumit termen".
 
Totodata, ministrul considera ca rolul cel mai mare in sustinerea produselor romanesti il are consumatorul.
 
"Cel mai mare rol in sustinerea produselor romanesti il are cumparatorul: fiecare dintre noi trebuie sa cautam sa cumparam produse romanesti, trebuie sa ne invatam copiii, si in familie si la scoala, ca produsele romanesti sunt cele mai bune. Acest lucru se face peste tot in Europa. Si atunci o sa avem si noi in curand niste consumatori responsabili care vor cauta in primul rand produse romanesti si produse proaspete si sanatoase", a declarat Adrian Oros.
 
Ministrul a subliniat ca, desi uneori produsele autohtone sunt mai scumpe, banii platiti pentru acestea raman in tara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016