Oros, MADR: Vreau propuneri mai concrete de la organizatiile vitivinicole
Publicat la data de 04 Feb. 2021 in:
Stiri Adrian Oros, ministrul Agriculturii, spune ca isi doreste "propuneri mai concrete" de la organizatiile vitivinicole pentru ca succesul sa ajunga de partea vinului romanesc.
"Sigur exista ONVPV si exista ONIV-ul. Eu am avut de-a lungul anului trecut cateva intalniri cu aceste organizatii unde am discutat chiar despre promovarea vinului romanesc si am incercat sa sugerez si eu... cum am auzit, ca nu ma pricep la toate... am inteles ca in alte tari vine si statul cu o contributie, vine si sectorul respectiv cu o contributie pentru a face promovare. Am vazut cat de eficienti sunt la promovare colegii dvs din Republica Moldova. Eu astept in continuare ca din partea organizatiilor din domeniul vitivinicol sa vina spre noi, sa zic asa, niste dorinte de colaborare mai concrete, pentru ca noi suntem deschisi cel putin in partea aceasta de promovare care si eu am constatat ca este prea mica si e pacat", a declarat ministrul Oros.
El a raspuns astfel intrebarii unui intreprinzator bihorean, care l-a intrebat daca are in vedere o campanie de promovare a vinului romanesc pe plan national sau a investi in marketingul vinului romanesc peste hotare. In conditiile pandemiei, a spus acesta, s-a dezechilibrat piata amonte si aval de sectorul HoReCa, stocurile ramase din cauza inactivitatii fiind masive si in perspectiva unei noi recolte, incapacitatea de procesare si stocare.
Ministrul Adrian Oros a precizat ca se incearca salvarea oricarui sector agricol, amintind in acest sens platile facute anul trecut pentru distilare si cei 500 de euro pe hectar compensatii, precum si intentiile din acest an.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Anul trecut atat din bani europeni, cat si de la buget am venit cu aceste compensari de pierderi din cauza evolutiei Covid in toate domeniile de activitate. Stiti si dvs ca am avut doua masuri: una privind distilarea vinului si un ajutor de 500 de euro pe hectar. Atunci am avut o reactie din partea altor sectoare ca era prea mult. Noi am fixat acea suma dupa ce am discutat cu sectorul si dupa ce am facut niste analize si am stabilit ca acea suma a fost una realista la ceea ce aveam disponibil in buget. Orice strategie o gandim in functie de banii pe care ii avem la dispozitie", a spus ministrul.
In ce priveste preocuparile de viitor, ministrul a declarat ca exista discutii deocamdata cu Comisia Europeana pe anumite subiecte.
"Avem o comunicare cu Comisia legat de stocarile private la sursa si taierile in verde. Sa vedem care sunt alocarile banilor europeni si sigur, tot impreuna cu reprezentantii sectorului, o sa stabilim cum impartim acele sume si cum scriem schemele de sprijin pentru ca desigur va trebui sa le comunicam la Comisie. Inainte de a le comunica, vom avea o dezbatere cu sectorul", a afirmat Oros.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>