Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG de prelungire a datei de incheiere a contractelor de irigatii stagneaza la ministere pentru aviz


Ministerul Agriculturii vrea sa modifice din nou termenul pentru incheierea contractelor de irigatii, pana la 20 iulie, dupa ce prima modificare, respectiv pana la 10 iulie, nu mai era sufiecienta, in conditiile in care institutiile avizatoare nu au finalizat aprobarile, a declarat Valentin Apostol.

Potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) in data de 2 iunie, ministerul de resort intentiona sa prelungeasca termenul pentru incheierea contractelor de irigatii pana la 10 iulie, pentru a permite mai multor utilizatori de apa sa incheie contracte si astfel suprafata irigabila din acest an sa fie majorata cu 200.000 de hectare.

"Ordonanta de Urgenta este iesita din Ministerul Agriculturii si se afla la ministerele avizatoare. Temenul va fi modificat, din 10 iulie in 20 iulie, pentru ca inca nu avem avizele Ministerului Finantelor, Ministerului Administratiei si Internelor si ale Consiliului Concurentei", a declarat pentru NewsIn directorul general al Directiei Generale Imbunatatiri Funciare si Fond Funciar din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Valentin Apostol.

Totodata, potrivit proiectului publicat pe site-ul MAPDR, ministerul propune ca de acest termen sa beneficieze si persoanele fizice si juridice din amenajarile de irigatii care se pun in functiune in anul 2009.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, pentru cresterea suprafetei irigate si pentru reducerea cheltuielilor bugetare necesare pentru pomparea apei din canalele de desecare se propune ca surplusul de apa din aceste canale sa fie preluat, gratuit, la cerere, pe cheltuiala beneficiarilor pentru irigarea culturilor.

In plus, ministerul propune ca, pana la data de 31 decembrie 2011, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) sa se reorganizeaze si sa aiba in structura filiale teritoriale cu personalitate juridica, ce au in subordine unitati de administrare la nivelul amenajarilor de imbunatatiri funciare sau al grupurilor de amenajari de imbunatatiri funciare.

"In vederea cresterii operativitatii transmiterii infrastructurii de imbunatatiri funciare din administrarea ANIF in folosinta sau proprietatea beneficiarilor se propune abrogarea articolului din lege, cu privire la respectarea prevederilor legale privind publicitatea si inregistrarea circulatiei bunurilor imobile cuprinse in protocol. Aceasta actiune fiind reglementata si de alte acte normative specifice si ca pana la transmiterea dreptului de proprietate asupra infrastructurii de imbunatatiri funciare, prin protocol aprobat prin ordin al ministrului, organizatiile sa poata prelua la cerere, fara plata, dreptul de folosinta a acesteia, cu obligatiile prevazute de lege pentru proprietari, pe baza de proces verbal incheiat cu administratorul infrastructurii de imbunatatiri funciare si insotit de inventarul infrastructurii ce se transmite", se mai mentioneaza in proiectul OUG.

In proiectul de OUG se mai arata ca din totalul de 418 de Organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) constituite legal care isi desfasoara activitatea pe un teritoriu de 1.065.000 hectare, numai 333 OUAI-uri au incheiat pana la 30 aprilie 2009 contracte de irigatii pentru o suprafata de 560.000 hectare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016