Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oul stresat de ONG-uri, din nou în atenţie


În urma diverselor informaţii eronate apărute din nou în presă cu privire la metodele de creştere şi exploatare a găinilor ouătoare, Asociaţia Profesională a Crescătorilor de Păsări de Ouă şi Carne (APCPCO) din judeţul Iaşi face mai multe precizări:
Din punct de vedere a legislaţiei europene transpusă şi în legislaţia romănească termenii corecţi sunt:

Descrierea modurilor de creştere (numerotarea ouălelor în funcţie de sistemul de creştere)

Council Regulation (ECC) No. 1907/90 (with later amendments) lays down marketing stan- dards for eggs. Under specific conditions, eggs can be marketed as:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

• numărul 3 pentru sistemul “Eggs from caged hens”: when marketing the eggs, no distinction is made between enriched cages and conventional cages. - adica gaini crescute in baterii fara precizarea - baterii imbunatatite sau neimbunatatite
• Numărul 2 pentru sistemul “Barn eggs”: floor production without access to open air runs. - crestere la sol pe asternut permanent fara acces in aer liber
• Numărul 1 pentru sistemul “Free range eggs”: floor production with access to open air runs. - crestere la sol pe aşternut permanent cu acces liber in aer liber si atentie in nici un caz cum creste bunica de la tara gainile.
Numărul 0 pentru creşterea găinilor ouătoare în system ecologic (organic farm) - modurile de creştere prevăzute la art. 7 şi în art. 10 alin. (1) din Regulamentul (CEE) nr. 1907/90, pot fi utilizate numai menţiunile cuprinse în anexa II, cu condiţia ca, în toate cazurile, să fie îndeplinite cerinţele stabilite în anexa III, - modul de creştere ecologic prevăzut în Regulamentul (CEE) nr. 2092/91, pot fi utilizate numai codul menţionat la pct. 2.1 din anexa la Directiva 2002/4/CE şi menţiunile reluate în art. 2 din Regulamentul (CEE) nr. 2092/91.

Nici un crescător de păsări care se respectă şi care doreşte să facă profit din această afacere nu poate funcţiona fără a respecta anumite condiţii tehnologice minime. Din punctul nostru de vedere nu este decât o manipulare a consumatorilor spre consumul de ouă obţinute dintr-un anumit tip de exploataţie. Suntem, de acord cu informarea corectă a consumatorilor, dar această informare să fie facută de către specialişti din domeniu, în speţă avicultură şi nu tot felul de comentatori.

APCPCO - Iaşi
Preşedinte Leonard Stafie
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016