Pactul Ecologic European, semnat si de Romania
Publicat la data de 14 Mai. 2020 in:
Stiri Romania va semna Pactul Ecologic European, anunta Ministerul Mediului. Costel Alexe a fost nominalizat de Guvern pentru a reprezenta tara noastra.
Desemnarea lui Alexe a fost decisa de Guvern in sedinta de joi, iar Declaratia va fi semnata de Romania ca urmare a Memorandumului initiat de Ministerul Mediului.
"Sunt onorat sa semnez cea mai importanta declaratie a viitorului economic al tarii. Practic, Pactul Ecologic va deveni pentru Romania un motor durabil de crestere economica post-COVID. Prin aceasta decizie vom putea creste mai repede si mai usor eficienta energetica a tarii si, implicit, vom putea reduce facturile populatiei la utilitati. Pactul ecologic european isi propune sa mobilizeze cel putin 1.000 de miliarde de euro in urmatorii 10 ani. Aceste fonduri pot fi folosite inclusiv pentru dezvoltarea surselor nepoluante de energie dar si pentru a face tranzitia ecologica, in energie, fara suferinte sociale. Nu in ultimul rand, Romania va avea sansa de a dezvolta industrii si locuri de munca noi. COVID ne-a adus acasa peste 1 milion de romani. Banii din Pactul ecologic european ne pot ajuta sa cream conditiile prin care romanii intorsi acasa sa ramana in tara, langa familiile lor", a declarat Alexe.
Pactul Ecologic European este vazut ca o strategie de crestere pentru UE, in masura sa mobilizeze resurse financiare, sa stimuleze economiile si sa creeze noi locuri de munca in perioada post-criza accelerand, in acelasi timp, tranzitia la neutralitatea climatica, intr-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
Grupul celor 18 state membre semnatare a Declaratiei considera ca obiectivul neutralitatii climatice, pana in 2050, precum si un cadru puternic de politici, pot asigura un mediu investitional stabil si orientat spre viitor pentru economia UE, ca o conditie prealabila esentiala pentru stimularea economica si crearea de locuri de munca.
Aceleasi state membre sustin, in continuare, cresterea obiectivului 2030 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera de la cel putin 40% la 50 - 55%.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.