Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parc industrial pe 225 de hectare în judeţul Braşov


Mai mulţi investitori din zona Feldioara – Hălchiu, judeţul Braşov, împreună cu autorităţile locale din zonă şi cu proprietarii unor terenuri s-au asociat în cadrul celui mai mare parc industrial din Transilvania. Printre investitorii care s-au asociat în cadrul acestui parc industrial se numără germanii de la Reinert România, care deţine o fabrică de mezeluri pe o suprafaţă de 8,5 hectare în comuna Feldioara, grecii de la Olympus Dairy, care construiesc o fabrică de lactate în Hălchiu pe o suprafaţă de 15 hectare, compania germană Miele Tehnica SRL, austriecii de la Log Center SRL.
Practic, parcul industrial se va întinde pe suprafaţa comunelor braşovene Feldioara (120 de hectare) şi Hălchiu (105 hectare).

În total, investiţiile din acest parc industrial se vor ridica la peste 400 de milioane de euro, aici urmând să se creeze peste 2.000 de locuri de muncă.

Reinert, de exemplu, a investit până în prezent 17 milioane de euro, dar la finele anului viitor urmează să demareze a doua etapă a investiţiilor care va majora suma investită de germani până la nivelul de 25 de milioane de euro, numărul locurilor de muncă urmând să crească de la 100 la 300. Investitorii greci de la Olympus Dairy, care construiesc la Hălchiu cea de-a doua fabrică din România, după cea de la Baraolt (Covasna), au anunţat că investiţiile se vor ridica, la final la peste 30 de milioane de euro, aici urmând să lucreze aproximativ 350 de braşoveni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Nemţii de la Miele Tehnica SRL au achiziţionat 13,4 hectare de teren în Feldioara şi vor construi o fabrică de componente electronice pentru sistemele de comandă Miele, în care vor investi în prima fază 14 milioane de euro, urmând să fie create 300 de locuri de muncă.

De asemenea, austriecii de la Log Center vor investi aproximativ 25 de milioane de euro într-un centru logistic care se va întinde pe o suprafaţă totală de 20 de hectare, aici urmând să lucreze aproximativ 350 de oameni. De asemenea, un investitor olandez va construi în zonă un depozit frigorific care se va întinde pe 2,7 hectare, urmând să fie create şi 20 de locuri de muncă. Această companie, Karpat Frigo SRL, este furnizorul exclusiv al magazinelor Kaufland din România. Condmag Braşov, o altă companie care va face parte din acest parc industrial, a achiziţionat anul trecut un teren de şase hectare cu 1,86 milioane de euro în vederea dezvoltării companiei.

Aceasta va construi aici un obiectiv mecanic complex şi va crea aproximativ 150 de locuri de muncă. O companie austriacă, Terra România SRL, a construit în zona Feldioara pe o suprafaţă de 3,5 milioane de hectare, sediul central, show-room-ul, service, depozit şi ateliere pentru reparaţia utilajelor sale de construcţii. Terra este cel de-al doilea jucător austriac de pe piaţa urilajelor de construcţii.

O serie de investitori români şi francezi, reuniţi în compania DML Franco, vor construi o serie de facilităţi industriale pe un teren de 16,5 hectare, urmând să creeze 200 de locuri de muncă, în timp ce investitorul israelian ASIM Development va construi un obiectiv industrial complex pe 15,3 hectare, urmând să creeze în prima fază 50 de locuri de muncă.

Asociaţii au decis ca administratorul parcului industrial să fie compania braşoveană ICCO Electric, datorită experienţei pe care această societate o are în administrarea Braşov Industrial Park – parcul industrial propriu construit în Ghimbav, în zina viitorului Aeroport Internaţional Braşov – Ghimbav.
Reprezentantul administratorului, Cornel Răhăian, a declarat că pe lângă investitorii prezentaţi mai există aproximativ 30 de solicitări din partea unor companii pentru a investi în acest parc industrial.
Potrivit legislaţiei, zona va primi titlul de parc industrial doar prin hotărâre de guvern, în acest sens fiind contactat candidatul la Camera Deputaţulor Mihai Donţu (PNL) pentru a face demersurile necesare pentru aprobarea unei astfel de hotărâri guvernamentale.

Acesta a precizat că se va încerca şi antamarea unor discuţii cu reprezentanţii Electrica Transilvania Sud pentru amplasarea unui post de transformare în zonă, investiţia în acest obiectiv ridicându-se la aproximativ 4 milioane de euro, ea urmând să fie suportată de către administrator. „Până acum s-au investit 1,8 milioane de euro pentru branşarea a şase dintre clienţi la reţeaua de energie electrică, dar credem că ar fi mai bine să se construiască un post de transformare pentru o mai bună deservire a zonei”, a mai arătat Cornel Răhăian.

Acesta a mai arătat că parcul va fi foarte bine deservit, deoarece în zonă trece un drum european şi o cale ferată care are legătură directă cu Portul Constanţa, ceea ce va deservi logistic foarte bine firmele care vor investi în zonă.

Parcul de la Feldioara – Hălchiu va fi cel de-al şaselea care se va realiza în Braşov. Până acum au fost date în funcşiune, în totalitate sau parţial, parcurile industriale de la fostele companii de armament Metrom, Carfil, Tohan Zărneşti, dar şi Parcul Industrial de la Prejmer, construit de investitorii catalani de la Graells&Llonch, şi Braşov Industrial Park, o investiţie a grupului de firme ICCO.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016