Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Patronatele din turism sustin reducerea la zero a taxei pe valoarea adaugata pentru produsele bio
Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, in prezent presedinte al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii, sustine ca Romania poate deveni un mare exportator de hrana bio si traditionala daca se aplica TVA zero la produsele ecologice.
Prin intermediul unui comunicat de presa, Federatia Patronatelor din Turism si Servicii a anuntat ca sustine initiativa Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio-Romania, de a obtine TVA redus la alimentele bio, considerand ca in acest fel se incurajeaza si pentru piata interna si pentru cea externa, o marfa foarte pretioasa a Romaniei. „Micii agricultori produc in mod natural alimente bio, dar costurile lor sunt bineinteles mai mari decat cele ale marilor producatori, dupa cum si calitatea produselor este incomparabil mai buna. De aceea, reducerea la zero a TVA la produselor bio si traditionale ar reprezenta un impuls absolut necesar al acestei piete in crestere” precizeaza in comunicat Dan Matei Agathon, presedintele federatiei
In opinia sa, statul roman ar sprijini astfel dezvoltarea pietei locale, dar si promovarea alimentelor bio si traditionale romanesti in strainatate, unde acestea au devenit un trend.
„La aceasta ora suntem in situatia in care producatorii din mediul rural, desi in lipsa de bani, mananca mai bine si mai sanatos decat orasenii care cheltuie o gramada de bani pe alimente nesanatoase. Produsele bio si traditionale ar deveni insa accesibile si orasenilor daca ar fi scutite de TVA, iar acest lucru ar contribui nu doar la dezvoltarea unei industrii suta la suta romanesti, ci si la starea de sanatate a populatiei”, este de parere fostul ministru al Turismului.
FPTS se alatura astfel celorlalte organizatii care au anuntat ca sprijina eforturile reprezentantilor producatorilor de hrana bio pentru determinarea autoritatilor sa acorde aceasta inlesnire fiscala care ar avea efecte benefice multiple asupra romanilor, dar si asupra dezvoltarii economice „intr-un domeniu in care Romania, in loc sa fie un mare exportator, reprezinta un jucator neglijabil la aceasta ora”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio-Romania a propus autoritatilor implementarea Taxei pe Valoare Adaugata denumita sugestiv „verde” pentru produsele agroalimentare romanesti, prin care se doreste ca nivelul cotei sa fie direct proportional cu gradul de poluare asupra mediului.
„Dorim ca Romania sa preia initiativa implementarii proiectului 'TVA Verde' in domeniul agriculturii si alimentatiei si sa se constituie intr-un model european de succes in acest domeniu. Vrem ca alimentele de baza certificate bio sa aiba TVA zero, cele aflate in conversie TVA 3 la suta, iar cele naturale, respectiv produsele care folosesc materie prima conventionala, insa procesarea se face fara chimicale, sa aiba o cota de 9 la suta desi in Romania nu exista o reglementare legislativa privind produsele naturale”, au anuntat reprezentantii asociatiei.
Potrivit acestora, concluziile unui recent studiu finantat de Uniunea Europeana privind dezvoltarea economica propuneau introducerea TVA Verde, pentru toate categoriile de produse destinate consumului uman. Aceasta taxare a valorii adaugate ar trebui sa tina seama de impactul produsului asupra mediului, de utilizarea resurselor neregenerabile precum si de durata de viata a produsului respectiv.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura