Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Peste 1,55 de miliarde de euro atrase in acest an prin PNDR
Romania a absorbit fonduri europene in valoare de 1,55 miliarde de euro in acest an prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, fata de 1,4 miliarde de euro, cat era programat, a declarat ministrul Agriculturii.
In cadrul acestei actiuni a fost analizat bilantul trimestrului IV al anului 2017 privind absorbtia fondurilor europene, precum si previziunile pentru anul 2018 referitor la atragerea fondurilor alocate Romaniei prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020 (PNDR 2020).
„Sunt multumit de ceea ce faceti si pentru aceasta va felicit pentru activitatea depusa in acest an si va rog sa transmiteti felicitarile mele colegilor vostri. Alaturi de fermieri, primari, prefecti am reusit anul acesta sa obtinem rezultate importante privind absorbtia fondurilor europene: fata de un program de 1,4 miliarde de euro am realizat 1,55 miliarde euro. De asemenea, astazi am stabilit impreuna programul de absorbtie pentru anul viitor. Prin activitatea zilnica, printr-un efort comun vom putea realiza ce ne-am propus'”, a subliniat Petre Daea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
La randul sau, secretarul de stat Alexandru Potor a precizat ca „la inceputul anului 2018 vom lansa un pachet foarte consistent de masuri prin care vom putea angaja sumele disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Trebuie ca fiecare structura a AFIR sa urmareasca cu maxima atentie derularea proiectelor finantate, astfel incat sa asigurati absorbtia eficienta a fondurilor. Demersurile de pana acum ale Ministerului si ale AFIR au fost corecte si astfel am putut sa primim aprecieri chiar si de la Bruxelles. Iata ca in urma analizei realizate de Curtea de Conturi Europeana, ultimul raport de audit al Comisiei Europene s-a incheiat fara nicio recomandare, ceea ce reprezinta o apreciere concreta a activitatii noastre din acest an”.
Alte subiecte abordate au fost continuarea procesului de simplificare a accesarii si implementarii PNDR 2020, imbunatatirea permanenta a procedurilor interne si corelarea lor cu legislatia europeana si nationala in vigoare, dar si problemele care duc la blocaje sau intarzieri semnificative in absorbtia fondurilor, respectiv: derularea procedurilor de achizitie a bunurilor, serviciilor, lucrarilor, precum si disfunctionalitatilor aparute in relatia cu furnizorii de masini ti utilaje care nu livreaza, la termenul stabilit, produsele solicitate.
„In acest moment prioritatea noastra este asigurarea implementarii corecte a proiectelor contractate. Trebuie sa transferam bagajul de cunostinte al colegilor din AFIR catre beneficiari, astfel incat sa nu avem fonduri dezangajate din cauza unor proiecte implementate gresit. Astfel, trebuie sa dublam efortul institutional si, pe langa efectuarea a cat mai multor plati catre beneficiarii PNDR, trebuie sa asiguram si o verificare foarte atenta a fiecarui proiect. In acest sens, am marit esantionul de verificare a proiectelor si sustinem in continuare actiunile de prevenire desfasurate la nivel national cu beneficiarii proiectelor finantate prin PNDR. Nu ne ajuta cu nimic daca facem acum eforturi extraordinare de a atrage fonduri, iar in 2020 le dam inapoi”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Tot duminica, ministrul Petre Daea si secretarul de stat Daniel Botanoiu au participat la o intalnire cu directorii Directiilor Agricole din toate judetele Romaniei, unde au fost analizate punctual principalele obiective realizabile in anul 2018.
„Este important sa continuam Programul National de Irigatii, dar si Programul National de Tomate, sa realizam investitii noi in cadrul Programului National Antigrindina si sa asiguram dezvoltarea acestuia prin construirea unor noi puncte de lansare, precum si sa continuam Programul de sprijin pentru comercializarea lanii. In acelasi timp, va atrag atentia asupra demararii unor programe noi ale MADR, cum ar fi Programul de sustinere a crescatorilor de suine in vederea producerii carnii de porc din rasele autohtone Bazna si Mangalita, Programul de sustinere a activitatii de reproductie in sectorul de crestere a bubalinelor, Programul de sustinere a crescatorilor de taurine din rasele Baltata Romaneasca si/sau Bruna, Programul de infiintare a centrelor de colectare pentru legume si fructe”, a spus Daea.
In ceea ce priveste anul 2017, au fost prezentate recoltele obtinute in sectorul vegetal, fiecare Directie Agricola prezentand datele statistice pentru fiecare cultura in parte.
„Toate Directiile Agricole, la fel ca si pana acum, trebuie sa fie cat mai aproape de fermieri pentru a veni in intampinarea nevoilor acestora si pentru a le oferi tot sprijinul necesar in atingerea obiectivelor pe care acestia si le-au propus”, a subliniat si Botanoiu.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 2.5 din 2 voturi